FILMEZZUNK.HU
A legjobb thriller filmek

18 thriller, amit mindenképpen látnod kell

119617

A legjobb thriller filmek

Toplistánkban ezúttal minden idők legjobb thriller filmjeit gyűjtöttük össze. A sorrend kialakításakor több szempontot is figyelembe vettünk, de egy ilyen listánál sokszor nagyon apró megfontolások döntenek, így a legjobb tizenöt helyezett után a sorrend voltaképpen felcserélhető is lenne. Arra azonban nagy hangsúlyt fektettünk, hogy csak a legszínvonalasabb thrillereket gyűjtsük össze. 

Nektek melyik a kedvenc thriller filmetek? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

18) Észak-északnyugat (North by Northwest, 1959)

Az egyszerű reklámszakembert, Roger Thornhillt egy nap elrabolják egy étteremből. Az eset mögött egy ellenséges kém, Philip Vandamm áll, aki csalétekként próbáljam meg felhasználni a férfit. Roger megpróbálja tisztázni magát, azonban élete egyre nagyon veszélybe kerül, és felbukkan a színen egy gyönyörű nő is…

Észak-északnyugat (North by Northwest, 1959)

17) A közellenség (Enemy of the State, 1998)

Az ügyész, Robert Dean boldog házasságban él, neveli két gyermekét és tisztességesen végzi a munkáját. Ez nap azonban az Egyesült Államok hivatalos én nem hivatalos szervei is hajtóvadászatot indítanak ellene, a férfinek pedig nincs más választása, mint menekülni az életéért, miközben fogalma sincs, miért akarják megölni.

A közellenség (Enemy of the State, 1998)

16) Éjjeli féreg (Nightcrawler, 2014)

Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) és generációja számára nem egyszerű az élet. A társadalom rengeteg elvárással fordul feléjük, de tisztes munkát alig kínál. A nagyratörő célok Lou-t egy olyan útra sodorják, ami egyenesen a mélybe vezet. Éjszaka, amikor a város alszik, a stábok a nagy sztori után kutatva járják az utcákat. Lou minden este átszeli az alvó Los Angelest, hogy a híradósok előtt sikerüljön lencsevégre kapnia valamit, amit aztán eladhat a tévéseknek. Lou egyre többet akar, a pénzért akár emberi mivoltát is levetkőzheti.

Éjjeli féreg (Nightcrawler, 2014)

15) A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete. Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson.

14) Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men, 2007)

A mexikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a saját és a környékbeliek nyakára szabadít egy titokzatos idegent, Anton Chigurht (Javier Bardem). Anton ugyanis a pénzt keresi, ám módszerei kellően kegyetlenek ahhoz, hogy még a sokat látott, és az életből kiábrándult Bell sheriffet (Tommy Lee Jones) is megdöbbentsék.

Nem vénnek való vidék (2007) - Josh Brolin

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·