FILMEZZUNK.HU
A legjobb egyszereplős filmek

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

26395

A legjobb egyszereplős filmek

Alábbi cikkünkben olyan nagyszerű filmeket veszünk górcső alá, melyeket egy-egy színész zseniális alakítása tett igazán emlékezetessé. Néha ezek az elképesztő filmek jóval tovább megmaradnak az emlékezetünkben, mintha egy sztárparádéval érkező, nagy szabású “popcorn mozira” váltanánk jegyet.

Ha ismersz Te is olyan produkciót, amit egyetlen egy színész alakítása tett naggyá és nem szerepel listánkon, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Locke – Nincs visszaút (Locke, 2013)

Ivan Locke, az elkötelezett családapa és építési menedzser karrierje legfontosabb napja előtti éjszakán egy telefonhívást kap, mely olyan útra tereli őt, amely komoly fenyegetést jelent gondosan felépített életére.

Locke - Nincs visszaút (Locke, 2013) - Tom Hardy

Tudtad, hogy?

… Tom Hardy karaktere azért volt megfázva a filmben, mert maga a színész is megfázással küzdött, ezért a forgatókönyvíró beleírta a történetbe?

9. Vadon (Wild, 2014)

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroinfüggőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz: több mint ezer mérföldes túrára indul az Egyesült Államok nyugati partján.

Vadon (Wild, 2014)

Tudtad, hogy?

… Reese Witherspoon-t Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték alakításáért?

8. Élve eltemetve (Buried, 2010)

Paul Conroy (Ryan Reynolds) az amerikai hadsereg egyik beszállítója Irakban. A férfi egy napon egy hűvös, sötét és meglehetősen szűkös helyen ébred. Az öngyújtója segítségével hamarosan rájön, hogy egy koporsóban van, élve eltemetve. A koporsóban nem sok időre elég a levegő. Talál egy működő mobiltelefont, aminek a segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot a külvilággal, de valahogy senki sem tud vagy akar segíteni rajta. Úgy fest, egyedül csak magára számíthat.

Élve eltemetve (Buried, 2010) - Ryan Reynolds

Tudtad, hogy?

… Ryan Reynolds volt az első és egyetlen, akit meghallgattak Paul Conroy szerepére.

7. Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

A  tudós, Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bújkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

Tudtad, hogy?

… Will Smith azt nyilatkozta, hogy a Számkivetett c. filmben Tom Hanks alakítàsa sokat segített neki abban, hogyan kellene megformàlnia a főszereplőt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·