FILMEZZUNK.HU
A legjobb bankrablós filmek

15 bankrablós film, amit mindenképpen látnod kell

1217

A legjobb bankrablós filmek

Vajon melyek a filmtörténelem legemlékezetesebb bank- és széfrablásos filmjei? Listánkban ezúttal erre a kérdésre kerestük a választ. Nektek melyik a kedvencetek? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

15. Holtpont (Point Break, 1991)

Álarcos bűnözők elkövetik az évszázad bankrablását. A bűncselekményt követően az FBI nyomozója úgy dönt, a legjobb megoldás az, ha beépül a gyanúsítottak közé. Elindul, hogy inkognitóban járjon utána az ügynek, miközben a kaliforniai szörfösök között tölti mindennapjait.

Holtpont (Point Break, 1991)

14. Bankcsapda (Flypaper, 2011)

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

Bankcsapda (2011)

13. Briliáns csapda (Entrapment, 1999)

Robert MacDougalt a világ elsőszámú műkincs tolvaja, akit a biztosító cég azzal gyanúsít, hogy ő lopta el New Yorkban a felbecsülhetetlen értékű Rembrandt képet. A vállalat ügynöke, Gin briliáns tervet dolgoz ki arra, hogyan lehetne csapdába csalni a mestertolvajt. Nem sejti azonban, hogy MacDougalnak is megvan a maga terve.

Briliáns csapda (Entrapment, 1999)

12. A szajré (The Score, 2001)

Miután Nick Wellst (Robert De Niro), a tapasztalt kasszafúrót majdnem elkapták a legutóbbi akciója során, úgy dönt, hogy visszavonul. Ezután tisztességes úton próbál megélni Montrealban egy kis jazz klubbot vezetve. Ám Max (Marlon Brando) egy olyan ajánlatot tesz, amit Nick nem képes visszautasítani. Egy milliókat érő ékszert terveznek meglovasítani a Montreali Vámház falai mögül, csakhogy az épületet úgy őrzik, mint egy erődöt, és az ékszer nemsokára indul vissza Franciaországba. Nick kénytelen együtt dolgozni Jackkel (Edward Norton), egy ifjú tehetséges tolvajjal. A kérdés már csak az, hogy ki fog átverni kit.

A szajré (The Score, 2001)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·