FILMEZZUNK.HU
Filmek és gasztronómia

10 film, amitől tutira beindulnak az ízlelőbimbóid

11584

Filmek és gasztronómia

Akármerre jársz a Világban, az étel mindenhol meghatározó a népek kultúrájában. Összeszedtünk Nektek néhány produkciót, ami a sütés-főzés szerteágazó szokásairól, receptjeiről szól. Lesz köztük mese film, vígjáték, klasszikus és dráma is. Főzzetek egy finom vacsit és nézzetek egy jó filmet!

10. Ételművész (Burnt, 2015)

A tehetséges séf, Adam Jones (Bradley Cooper) mindent elért, amire egy mesterszakács csak vágyhat, ám a két Michelin csillagos művész rossz természetének köszönhetően egy napon mindent elveszített. Párizs éttermeinek fenegyereke, aki ízrobbanásokat szült meg ételkülönlegességeivel most a harmadik ragyogó csillagért hajt saját étterme számára. Segítője a gyönyörű Helene (Sienna Miller).

Ételművész (Burnt, 2015)

9. Csokoládé (Chocolat, 2000)

A francia kisváros életét felbolygatja a titokzatos, egyedülálló anyuka, Vianne Rocher (Juliette Binoche) aki kislányával együtt azért jön Lansquenet-be, hogy csokoládéboltot nyisson. A városka népét megosztja a különös jövevény, és a bűnre csábító, édes finomságok, amiket árul. Vianne-nek különösen a vaskalapos Reynaud gróffal (Alfred Molina) gyűlik meg a baja, aki minden áron el akarja lehetetleníteni a szabad szellemű édességboltost.

Csokoládé /Chocolat, 2000/

8. Én, a séf (Comme un chef, 2012)

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

Én, a séf (Comme un chef, 2012)

7. Bella Martha (2001)

A Bella Martha című romantikus vígjáték főhőse Martha, az ambiciózus, tehetséges szakács, aki csak a munkának él. Élete gyökerestül megváltozik, amikor testvérét elveszíti egy balesetben, s hozzá kerül annak kislánya. Fogalma sincs mit kezdjen az édesanyja elvesztése folytán sérült kislánnyal, ráadásul munkahelyén egy új szakács is feltűnik, aki nyilvánvalóan a helyére pályázik.

Bella Martha (2001)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·