FILMEZZUNK.HU
A XXI. század 20 legszórakoztatóbb vígjátéka

A XXI. század 20 legszórakoztatóbb vígjátéka

67976

A 20 legviccesebb vígjáték a XXI. századból

Sokak kedvenc filmstílusa a vígjáték. Talán nem is kell megmagyarázni, hogy miért. Ha szomorú vagy, képes felvidámítani, ha unatkozol, képes felvirágoztatni a napod, ha pedig egyszerűen nem tudod, hogy mit nézz meg a szabadidődben, egy szórakoztató filmvígjátékkal nem tudsz mellélőni. Alábbi cikkünkben kiválasztottuk az általunk legjobban szeretett és legviccesebbnek tartott 20 vígjátékot az elmúlt 23 évből, amit minimum egyszer mindenképpen látnotok kell.

Hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy nektek melyik a kedvenc vígjáték stílusú filmetek a 2000-es évekből!

20. Bazi nagy francia lagzik (2014, Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?)

Claude Verneuil (Christian Clavier) és Marie (Chantal Lauby) lányaikat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t katolikus szellemben nevelték. A négy lány közül három már férjhez ment, azonban mindegyikük más vallású és etnikumú párt, szefárd zsidó, muszlim és kínai párt talált. A szülők megpróbálják leplezni előítéleteiket, ez azonban igen nagy nehézséget okoz számukra, így a családi összejövetelek számtalan kellemetlenséget tartogatnak. Marie és Claude abban bízik, hogy legfiatalabb lányuk, Laure katolikus férjet talál majd magának. A házaspár még a család egy régi barátjának fiát is megpróbálja összeboronálni a lánnyal, azonban Laure-nak már van egy választottja, a katolikus színész, Charles. A szülők szívéről nagy kő esik le, azonban amikor találkoznak a fiúval, azzal kénytelenek szembesülni, hogy Charles egy színes bőrű bevándorló, akinek szülei Afrikában élnek.

19. Az Ördög Pradát visel (2006, The Devil Wears Prada)

Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly (Meryl Streep) mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

18. Gorilla bácsi (2005, The Pacifier)

Különleges bevetésre indul Shane Wolf (Vin Diesel) kommandós, veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amelyre többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek – a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb veszélyesen kamaszodó nagylány – mellett a szuper ügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja magát szembe: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.

Gorilla bácsi (The Pacifier, 2005)

17. Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amig John nem találkozik Claire-rel (Rachel McAdams), Cleary (Christopher Walken) szenátor lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek (Bradley Cooper). Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

16. Ted (2012)

John (Mark Wahlberg) plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·