FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan bérgyilkosos film, amit látni kell

10 kihagyhatatlan bérgyilkosos film, amit látni kell

38569

A legjobb bérgyilkosos filmek

A filmeseket mindig is érdekelte a profi gyilkosok világa, melyről azon több száz film tanúskodik, mely a bérgyilkosokat – legyenek pozitív vagy negatív hősök – helyezte középpontba. Alábbi listánkban ezúttal a bérgyilkosos filmekből készítettünk összeállítást. Kihagytunk valamit? Írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben és feltétlenül pótoljuk!

10. Mestergyilkos (The Mechanic, 2010)

Arthur Bishop (Jason Statham) igazi profi, soha nem vét egyetlen hibát sem, mindig pontos és megbízható. A szakmája: bérgyilkos. Tökéjre fejlesztett módszerét ezúttal a személyes bosszú érdekében kell bevetnie. Mikor mentorát és jó barátját, Harryt (Donald Sutherland) meggyilkolják, úgy dönt, nem hagyja annyiban a dolgot. Tervében azonban váratlan bonyodalom zavarja meg, mikor felbukkan Harry gyűlölettől fűtött fia (Ben Foster), aki csatlakozni szeretne az apja emlékéért folytatott bosszúhadjárathoz.

A Mestergyilkos: Feltámadás (Mechanic: Resurrection, 2016)

9. A szamuráj (Le Samourai, 1967)

Jeff Costellót könnyű megismerni acélosan hideg tekintetéről. Ellentmondásos személyiség, akinek egy rendkívüli tulajdonsága van: páratlanul gyorsak a reflexei. Mielőtt elindul az éjszakai mulatóba, gondosan alibit szerez magának. A bárban nem találkozik senkivel. Háromszor húzza meg a ravaszt és a férfi holtan esik össze. Ám távozás közben Jeff beleütközik a zongoristanőbe, akinek feltűnik a rohanó férfi. Jeffet a rendőrség letartóztatja, de később bizonyíték hiányában kénytelen elengedni. Gondjait szaporítja, hogy megbízója úgy dönt, nem fizet, sőt inkább végez vele. A terv végül is nem sikerül, így Jeff még egyszer visszamegy a mulatóba. Tudni szeretné, ki akarta eltenni láb alól a tulajt. Újabb munkát ajánlanak neki, és érzi, szorul körülötte a hurok. Besétál a csapdába: visszamegy a mulatóba…

A szamuráj (Le Samourai, 1967)

8. Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1, 2003)

A hírhedt Menyasszony (Uma Thurman ) egykor egy nőkből álló elit bérgyilkos csoport tagja volt. Miután azonban teherbe esett, úgy döntött, otthagyja a szervezetet, és férjhez megy. De az esküvő napján megjelenik régi főnöke Bill (David Carradine) és csapata, hogy végezzenek a násznéppel. A Menyasszony elmondja Billnek, hogy az övé a gyerek, és bár Bill fejbe lövi, túléli a rajtaütést. Öt év után, amikor felébred a kómából, bosszúhadjáratot indít ex-főnöke és a többiek ellen. Senki sem tudja, hogy mikor jön el számára a vég, de egy biztos: Billt hagyja utolsónak.

Uma Thurman (Menyasszony) - Kill Bill

7. Erőszakik (In Bruges, 2008)

A két profi bérgyilkos, Ray és Ken egy időre fel kell, hogy függessze  munkáját, mivel bonyodalmakba keveredtek legutóbbi megbízásuk során. Főnökük Belgiumba, Bruges városába küldi őket. Míg Ken át tudja magát adni a flamand kisváros hangulatának, addig Ray lélekben még a véres események helyszínén marad. Amíg főnökük utasítását várják, hogy visszatérhessenek Londonba, számos különc emberekkel találkoznak, megismernek például egy törpe színészt, aki épp Európában forgat, barátságot kötnek holland prostikkal, Rayre pedig mély benyomást tesz egy Chloe nevű rejtélyes lány.

Colin Farrell

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·