FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb Tom Hanks film, amit vétek lenne kihagyni

61916

Tom Hanks legjobb filmjei

Korunk egyik legmeghatározóbb színésze, a kétszeres Oscar és négyszeres Golden Globe-díjas Tom Hanks a napokban ünnepli 67. születésnapját! Tom a mai napig már több, mint 70 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet, ugyanis nem csak színészként dolgozik, hanem ügyvezető producerként, rendezőként, forgatókönyvíróként és szinkronhangként is funkcionál. Mi most ebből a rengeteg alkotásból kiválogattuk azt a tíz darabot, melyek nekünk a legjobban elnyerték a tetszésünket.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tom Hanks produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Terminál (The Terminal, 2004)

Viktor Navorski (Tom Hanks) New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma.

Terminál (2004)

Tudtad, hogy…?

A film rendezője, Steven Spielberg kivágott egy sort a forgatókönyvből, melyben Tom Hanks egy telefont szeretne kölcsönkérni, és azt mondja: „Home phone, home phone!”, mert nem akarta, hogy az emberek egy korábbi filmjére, az E.T. A földönkívülire (1982) asszociáljanak, ahol E.T. azt mondja: „Phone home”.

9. Egyik kopó, másik eb (Turner & Hooch, 1989)

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

Tudtad, hogy…?

Turner szerepére Jack Nicholson, Bill Murray és Chevy Chase egyaránt jelölt volt, ám végül Tom Hanks mellett tették le a voksot.

8. Kémek hídja (Bridge of Spies, 2015)

A hatvanas években játszódó, megtörtént eseményeken alapuló film történetének főhőse egy ügyvéd, James Donovan (Tom Hanks), akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy KGB-ügynököt, Rudolf Abelt (Mark Rylance). Miután a szovjetek foglyul ejtenek egy amerikai pilótát, Francis Gary Powerst, az ügyvédnek Kelet-Berliben kell végrehajtania a fogolycserét.

Kémek hídja (Bridge of Spies, 2015)

Tudtad, hogy…?

A filmben Tom Hanks szóról-szóra ugyanazt a beszédet mondja el a legfelsőbb bíróságon, mint amit Donovan is mondotta Rudolph Abel ügyében született ítéletre.

7. Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

Az USA Tengerészeti Hivatala egy közleményben szólítja fel az amerikai hajókat, hogy 1100 kilométeres körzetben kerüljék el Szomália partjait, ahol veszélyes kalózok garázdálkodnak. Csak egy nap telik el, és a kalózok megtámadják a Maersk Alabama névre hallgató segélyszállító hajót. Hosszú harc után a legénység végül a gépházban húzódik meg, csak a kapitány, Richard Phillips tartja a frontot. Más megoldást nem látva Phillips, hogy elengedjék legénységét, jelentkezik túsznak.

Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

Tudtad, hogy…?

A kalózokat alakító színészekkel Tom Hanks akkor találkozott először, amikor a rablós jelenetet forgatták. A rendező ezt szándékosan szerette volna így, hogy nőjön a színészek közötti feszültség.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·