FILMEZZUNK.HU
Harrison Ford legjobb filmjei

Harrison Ford 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

37081

Harrison Ford legjobb filmjei

Harrison Ford a napokban ünnepli a 81. születésnapját! A rutinos szülinapos a világ egyik legnépszerűbb színésze, aki számos műfajban szerzett magának rajongókat. Listánk ajánló jelleggel azt a 10 produkciót mutatja be, amit érdemes megnézni, ha Harrison Ford rajongó vagy, ha nem.

Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Harrison Ford alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Hat nap, hét éjszaka (Six Days, Seven Nights, 1998)

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambiciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár “repülőtörést” szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák.

Hat nap, hét éjszaka (Six Days, Seven Nights, 1998)

Tudtad, hogy…?

Harrison Ford Julia Roberts helyett maga választotta Anne Heche-t a női főszerepre.

9. Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)

A saigoni CIA azt a parancsot adja Williard kapitánynak, hogy szabaduljon meg egy őrült ezredestől, aki magánháborúba kezdett, miután felállította saját seregét és kiépítette hatalmát. Williard útja a háborús zónában egyre inkább egy rémálomhoz kezd hasonlítani…

Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)

Tudtad, hogy…?

Francis Ford Coppola annyira hitt a filmjében, hogy több millió dollárt fektetett bele a saját pénzéből, amikor már messze meghaladták a büdzsét. Annyira eladósodott, hogy éveken keresztül kellett bérért dolgoznia más projektekben, hogy rendezze az anyagi helyzetét.

8. Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

A kolumbiai drogkartellekre irányuló nyomozásai során ugyanis bizonyos szálak egészen a Fehér Házig vezetnek. Ráadásul az elnök egyik befolyásos barátja az összekötő kapocs. Ryan körül később furcsa dolgok történnek, és a főnöki szék egyáltalán nem életbiztosítás a számára. Kolumbiába küldik, ahol merényletet kísérelnek meg ellene, s egy idő után összemosódik a barát és az ellenség fogalma.

Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

Tudtad, hogy…?

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított “101 Action Movies You Must See Before You Die” (Magyarul annyit tesz: 101 Akciófilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben.

7. A kis szemtanú (Witness, 1985)

Rachel, miután eltemette férjét, kisfiával, Samuellel rokonlátogatásra indul. A kisfiút elkápráztatja a philadelphiai pályaudvar megannyi csodája. Véletlenül azonban valami másnak is szemtanúja lesz: az orra előtt gyilkolnak meg egy civil ruhás zsarut. A nyomozást vezetõ rendõr, John Book hamarosan rájön, hogy saját testületének korrupt tagjai a tettesek. Ezzel életveszélybe kerülnek mindnyájan…

A kis szemtanú (Witness, 1985)

Tudtad, hogy…?

Harrison Ford csatlakozott a Philadelphia Rendőrséghez, hogy fel tudjon készülni a szerepre, még egy-két razzián is részt vett.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·