FILMEZZUNK.HU
A legjobb börtönös filmek

15 börtönös film, amit mindenképpen látnod kell

1659

A legjobb börtönös filmek

Alábbi összeállításunkban a legjobb börtönös filmekből csemegézünk. Régebben azért több börtönös film is készült, de azért ma is akad egy kettő, ami megállja a helyét. Nektek melyik a kedvencetek? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

15. A bosszú börtönében (Lock Up, 1989)

Frank Leone (Sylvester Stallone) igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe. Kiderül az ügy háttérében a börtön kegyetlen igazgatója, Drumgoole (Donald Sutherland) áll, aki személyes bosszúból minden módszert bevet, hogy a szabadulás előtt álló elítéltet gyilkosságra, vagy szökési kísérletre kényszerítse. Frank amíg csak tud, ellenáll a provokációnak. Ám, amikor már az életét is veszély fenyegeti, lépnie kell.

A bosszú börtönében (Lock Up, 1989)

14. Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel.

Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

13. Vitathatatlan (Undisputed, 2002)

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst (Ving Rhames) nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen (Wesley Snipes), aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein (Peter Falk) is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz is. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

Vitathatatlan (Undisputed, 2002)

12. A nagy szökés (The Great Escape, 1963)

A második világháború szövetséges hadifoglyainak különlegesen szigorú tábort építenek a nácik. Itt őrzik azokat, akik egyszer már szökni próbáltak. Bartlett repülőőrnagy frissen kerül a foglyok közé, és bár szinte lehetetlennek tűnik a szökés, elhatározza, hogy nehézfiúkból álló társaival kitalálják a tökéletes menekülés tervét.

A nagy szökés (The Great Escape, 1963)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·