FILMEZZUNK.HU

Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció – KRITIKA

3529

Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, 2018) – Kritika

Tud-e Drakula harmadszorra is vicces lenni? Ez a legfőbb kérdés, amire választ szeretnénk kapni, mikor elgondolkodunk azon, érdemes-e megtekintenünk a Hotel Transylvania 3-at. A válasz röviden és tömören: igen, tud.

Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, 2018) - Kritika

Persze, a harmadik részben megjelennek a lassan unalomig ismételt poénok is, mint a jó öreg, Drakula-féle „bla-bla-blaa”, amit a többi karakter rendre felró főhősünknek, de a szereplőgárda új helyszínre költöztetésével a készítők szerencsére egy továbbra is nagyon szerethető, kedves filmet hoztak össze.

A harmadik részben Drakula már nagyon magányosnak érzi magát, olyannyira, hogy attól sem riad vissza, hogy a Rémség Tinderen keresse szíve leendő szörnyét. Sajnos azonban a párkeresés e roppant bevett módja nem az igazi, a Nagy Ő még várat magára.

Mavis – érzékelvén apja kókadtságát, bár nem tudván annak forrását – meglepetés utat szervez azzal a céllal, hogy kizökkentse hősünket a szürke hétköznapok fogságából. Az útra természetesen az egész bagázs velük tart: az egyre nagyobb létszámmal bíró farkasember család, múmia, zselé, a láthatatlan ember, Frankenstein szörnye és kedves neje. Az izgalmas repülőút után a csapat meg is érkezik nyaralásuk helyszínére, egy óceánjáró hajóra, ahol Drakulával megtörténik a lehetetlennek hitt második DING. Ahogy az előző részekből már alaposan megtanultuk: ding ugyanis elvileg egyszer van az ember, adott esetben szörny életében.

Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, 2018) - Kritika

Ennek a dingnek a tárgya azonban nem akárki, hanem az óceánjáró hajóskapitánya Ericka, aki nemcsak ember, de egy rémes titkot is rejteget, ugyanis Abraham Van Helsing dédunokája, aki nagy vámpírvadász volt valaha. Ez a ding okozza tehát a bonyodalmakat.

A film továbbra is kedves, könnyed vicces, tele a már jól ismert karakterekkel és az ő szokásos bonyodalmaikkal.

Nyilván a forgatókönyv nem a legfordulatosabb a világon, nem is feladata, hiszen nem azzal a céllal ülünk be megtekinteni ezt a filmet, hogy meglepő csavarokat lássunk, hanem azért, hogy jól szórakozzunk. Már az alapfelállásból egyértelmű, hova tart a történet, tudjuk mi lesz a vége. Nem a sztori érdekel bennünket, hanem az út vicces volta.

Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, 2018) - Kritika

Akinek tetszett az első két rész, szerette azok humorát, az a harmadik részen is nagyon jól fog szórakozni, mert ebben a részben is sikerült azt az aranyos, vicces színvonalat hozni, amit azokban. Minden korosztály jól fogja érezni magát a Hotel Transylvania 3. részén, ha szereti a kedves, szörnyes meséket.

//Kovács Tímea//

10 szuperhősfilm, amit látnod kell 2019-ben

Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, 2018) - Kritika Tud-e Drakula harmadszorra is vicces lenni? Ez a legfőbb kérdés, amire választ szeretnénk kapni, mikor elgondolkodunk azon, érdemes-e megtekintenünk a Hotel Transylvania 3-at. A válasz röviden és tömören: igen, tud. Persze, a harmadik részben megjelennek a lassan unalomig ismételt poénok is, mint a jó öreg, Drakula-féle „bla-bla-blaa”, amit a többi karakter rendre felró főhősünknek, de a szereplőgárda új helyszínre költöztetésével a készítők szerencsére egy továbbra is nagyon szerethető, kedves filmet hoztak össze. A harmadik részben Drakula már nagyon magányosnak érzi magát, olyannyira, hogy attól sem riad vissza, hogy a Rémség Tinderen keresse szíve leendő szörnyét. Sajnos azonban a párkeresés e roppant bevett módja nem az igazi, a Nagy Ő még várat magára. Mavis – érzékelvén apja kókadtságát, bár nem tudván annak forrását – meglepetés utat szervez azzal a céllal, hogy kizökkentse hősünket a szürke hétköznapok fogságából. Az útra természetesen az egész bagázs velük tart: az egyre nagyobb létszámmal bíró farkasember család, múmia, zselé, a láthatatlan ember, Frankenstein szörnye és kedves neje. Az izgalmas repülőút után a csapat meg is érkezik nyaralásuk helyszínére, egy óceánjáró hajóra, ahol Drakulával megtörténik a lehetetlennek hitt második DING. Ahogy az előző részekből már alaposan megtanultuk: ding ugyanis elvileg egyszer van az ember, adott esetben szörny életében. Ennek a dingnek a tárgya azonban nem akárki, hanem az óceánjáró hajóskapitánya Ericka, aki nemcsak ember, de egy rémes titkot is rejteget, ugyanis Abraham Van Helsing dédunokája, aki nagy vámpírvadász volt valaha. Ez a ding okozza tehát a bonyodalmakat. A film továbbra is kedves, könnyed vicces, tele a már jól ismert karakterekkel és az ő szokásos bonyodalmaikkal. Nyilván a forgatókönyv nem a legfordulatosabb a világon, nem is feladata, hiszen nem azzal a céllal ülünk be megtekinteni ezt a filmet, hogy meglepő csavarokat lássunk, hanem azért, hogy jól szórakozzunk. Már az alapfelállásból egyértelmű, hova tart a történet, tudjuk mi lesz a vége. Nem a sztori érdekel bennünket, hanem az út vicces volta. Akinek tetszett az első két rész, szerette azok humorát, az a harmadik részen is nagyon jól fog szórakozni, mert ebben a részben is sikerült azt az aranyos, vicces színvonalat hozni, amit azokban. Minden korosztály jól fogja érezni magát a Hotel Transylvania 3. részén, ha szereti a kedves, szörnyes meséket. //Kovács Tímea// http://www.filmezzunk.hu/2018/07/04/10-szuperhosfilm-amit-latnod-kell-2019-ben/

Értékelés

Látványvilág - 88%
Tartalom - 65%
Humor - 90%
IMDB - 65%
Rottentomatoes - 70%

76%

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
76

Article Tags: · · · · · · · · · · ·