FILMEZZUNK.HU
A Fekete Párduc minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmje

Oscar-jelölést a Fekete Párducnak?

1279

Oscar-jelölést a Fekete Párducnak?

Kevin Feige, a Marvel Srúdió vezetője reméli, hogy jelentősebb kategóriákban is Oscar-jelölést kap a januárban bemutatott, nagy sikert elérő Fekete Párduc. Nem állítjuk, hogy nincs abban valami, amit Kevin Feige mond. A Marvel Stúdió vezetője arról beszélt, hogy csodálatos volna, ha a Fekete Párduc vagy valamelyik Marvel-film Oscar-jelölést kapna. – írja a mozi-filmek.hu

Fekete Párduc még mindig a fellegekben jár! – Hétvégi bevételi lista, USA

Belegondolva, hogy a Fekete Párduc milyen pozitív kritikákat kapott, akár nem is elképzelhetetlen, hogy a filmre gondolnak a vizuális effektek kategóriáján kívül is. A szuperhősfilmek legtöbbször a technikai díjakban érvényesülhetnek, a komolyabb, nagyobb presztízzsel bíró kategóriákban általában nem rúghatnak labdába. A Logan – Farkas volt az első, amely megtörte a tendenciát, mert jelölést érdemelt ki a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. Most viszont itt van a Fekete Párduc, amely akár eséllyel indulhat a fontosabb kategóriák jelöléseiért is, hiszen nemcsak a közönség imádta a filmet, hanem a kritikusok sem győzték dicsérni azt. A Vox magazinban megjelent interjúban Kevin Feige így beszélt a Fekete Párducról:

„Rengeteg lenyűgöző művész segített elkészíteni a filmet, és nagyszerű lenne, ha egyáltalán észrevennék őket. Majdnem mindenki, aki részt vett benne, segített még inkább összehozni az egészet. A dizájnerünktől kezdve a forgatókönyvön és a rendezésen át egészen a szereplőkig lenyűgöző alakításokat, teljesítményeket láttunk. Szeretném azt is látni, hogy észreveszik őket és a műfajt. Persze, vannak trükkök, vizuális effektek, de nem minden a számítógépen készült.”

A Disney alig egy hónappal a bemutató után jelezte, teljes Oscar-kampányt indítanak. Igaz, nem segíti a helyzetüket, hogy 2018 januárjában mutatták be a filmet, márpedig törvényszerű, hogy az év végére már kicsit elhomályosul majd a Fekete Párduc varázsa, hiszen addig is futószalagon érkeznek a filmek. És hát azt sem lesz könnyű leküzdeni, hogy bármilyen szépen is beszél Kevin Feige a filmről, ez szuperhősfilm marad, amelyet nem szokás figyelembe venni a jelentősebb kategóriákban.

Csak a jövő év elején jelenik meg a lista a filmekről, amelyet Oscar-jelölést kapnak, majd valamivel később azok a filmek, amelyek bekerültek a szűkített listára. Szóval, Kevin Feige-nek és társainak még van ideje meggyőzni az akadémia tagjait, hogy a Fekete Párducnak helye van a legnagyobbak között.

Fekete Párduc – Kritika

(Forrás: mozi-filmek.hu)


Article Tags: · · ·