FILMEZZUNK.HU
Sírós filmek, melyeken biztosan előkerül a zsebkendő

18 film, aminek a végén garantáltan elbőgöd magad

502

Sírós filmek, melyeken biztosan előkerül a zsebkendő

A sztori egyre szomorúbb és lehangolóbb, és ti az utolsó percig abban bíztok, hogy mégiscsak a filmesek pozitív befejezést tartogatnak. Ismerős? Íme egy lista azokból a filmekből, amelyek megnézése után, esetleg közben garantáltan sírva fakadtok.

Ha ismertek még sírós filmeket, osszátok meg velünk cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

1938-ban az ábrándos Guido beleszeret tanárnőjébe, Dorába. A lány egy náci tiszt menyasszonya, Guido viszont félig zsidó. Mindent megtesz azért, hogy a lány ne menjen hozzá a katonához, az esküvőn pincérként is feltűnik. A küzdelme sikerrel zárul, Dorát elveszi, és fiuk születik. Azonban a háború közbeszól, Guidot és családját internáló táborba hurcolják. Hogy szenvedésüket enyhítse, kitalálja, hogy az egész helyzet csak egy játék, ahol a rabok versenyzők, a fogva tartók pedig a játék vezetői. A történet a keserédes humor eszközével mutatja be a fantázia és a szeretet erejét a legnagyobb emberi drámák közepette.

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

2. Titanic (1997)

A XX. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

Kate Winslet - Titanic

3. Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Jakab Heym egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve a helyzetet kitalálja, hogy beszerzett egy rádiót, amely folyamatosan a szövetségesek közeledtéről tudósít – tehát közel a szabadulás ideje. Társai olyannyira fellelkesülnek, hogy a férfinek nincs szíve bevallani az igazságot, ezért tovább folytatja a hazudozást.

Hazudós Jakab 2000

4. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

5. Hacsi – A leghűségesebb barát (Hachiko: A Dog’s Story, 2009)

Parker Wilson (Richard Gere), az egyetemi tanár egy napon Bedridge-ben a vasútállomáson egy kutyára talál. Wilson hazaviszi a jószágot azzal a szándékkal, hogy majd megkeresi a gazdáját. Felesége, Cate (Joan Allen) nem fogadja szívesen az új négylábút, de végül megbarátkozik a gondolattal. Közben a kutyát elnevezi Hacsinak. A gazdi azonban csak nem akar jelentkezni a megárvult kutyusért.

Hacsi - A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dog's Story, 2009/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·