FILMEZZUNK.HU
Vin Diesel legjobb filmjei

Vin Diesel 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

42767

Vin Diesel legjobb filmjei

Mark Sinclair Vincent, ismertebb nevén Vin Diesel a napokban ünnepli születésének az 56. születésnapját! Boldog születésnapot Vin! A borotvált fejű színész szeret a vásznon igazi „keményfiúkat” alakítani, de a drámai szerepek sem állnak messze tőle. A kezdeti nehézségek ellenére mára igazi filmsztárrá nőtte ki magát. Születésnapja alkalmából bemutatjuk az általunk 10 legjobban kedvelt alkotását.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Vin Diesel alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Keménykötésűek (Knockaround Guys, 2002)

Az alvilágban nem hibázhatsz és nincs helye az érzelmeknek. Matty (Barry Pepper) a saját bőrén érzi ezt, amikor a maffián belüli első komoly próbatételére kerül sor. A történet egy táska készpénz körül forog, amelyet a maffiavezérnek kell leszállítaniuk. A táska persze elkeveredik, Matty pedig barátai, Marble (Seth Green) és Taylor (Vin Diesel) segítségével indul a táska nyomába. A fiúk egy isten háta mögötti kisvárosban találják magukat, ahol a helyi keménymag és a korrupt zsaruk megnehezítik a fiatal maffiózók dolgát. Teddy bácsi (John Malkovich) a fiúk segítségére siet, és egyben megtanítja őket arra, hogy mit is jelent családtagnak lenni.

Keménykötésűek (Knockaround Guys, 2002)

9. Túl mindenen (A Man Apart, 2003)

Sean Vetter rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül.

Túl mindenen (A Man Apart, 2003)

8. Védd magad! (Find Me Guilty, 2006)

Sidney Lumet filmje az amerikai bíróság történetének leghosszabb maffiaperéről szól, amelynek érdekessége, hogy a vádlott ügyvéd nélkül védte magát. Jack DiNorsciónak lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. Különleges élményt nyújt, ahogy a szokásosan egyhangú és fárasztó pert DiNorscio (Vin Diesel mesteri alakításában) saját képére formálja, és egyéni beszédmódján szólal meg a hivatalos törvényszéki nyelvezet helyett. A nagy arcú DiNorscio a valóságban is végigpoénkodta a több évig húzódó tárgyalást, és a tévéközvetítések kedvence lett.

Védd magad! (Find Me Guilty, 2006)

7. Brókerarcok (Boiler Room, 2000)

Seth Davis 19 éves, mégis van mit a tejbe aprítania… Külvárosi kéglijében illegális házi-kaszinót üzemeltet, ahová főleg fiatal egyetemisták járnak, miközben apja – aki szigorú törvényszéki bíró – úgy tudja, hogy ő maga is egyetemi hallgató. Amikor a közös vasárnapi ebédeken a papa érdeklődik, Seth mindig zavart, kitérő válaszokat ad. Egy nap a kaszinó egyik régi törzsvendége beállít valakivel, aki fantasztikus lehetőséggel kecsegtet: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből profi tőzsdeügynököket képez. Seth remélve, hogy ez tényleg tetszeni fog az apjának is, belevág a tanulásba, és hamarosan leteszi a brókervizsgát. Rövid idő múlva a dolgok közepében találja magát, milliók röpködnek, dõl a pénz, Seth most már büszkén állhat a papa elé… Ám ekkor kiderül: valami bűzlik a J.T. Martin ügynökség körül.

Brókerarcok (Boiler Room, 2000)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·