FILMEZZUNK.HU

Keira Knightley főszereplésével itt a Colette előzetese!

3447

Colette (2018) – Előzetes

Kijött az első előzetes a Magyarországon forgatott Colette-hez, a botrányos életű írónő sztorijához. Szeptember közepén érkezik az amerikaiakhoz, amelyben Keira Knightley Sidonie-Gabrielle Colette bőrébe bújik, további szerepekben pedig Dominic West, Eleanor Tomlinson és Fiona Shaw is feltűnnek.

Colette (2018) - Előzetes

A film Colette, teljes nevén Sidonie-Gabrielle Colette francia írónő, újságíró, varietéművész mozgalmas életéről szól. Colette 16 évesen ment férjhez Henry Gauthier-Villars íróhoz, aki hamar rájött, hogy a fiatal nőnek kivételes tehetsége van az íráshoz. Így aztán regényeket íratott vele, ezek lettek az álnéven kiadott, pornográf Claudine-könyvek, amik óriási sikert arattak Franciaországban. Colette-nek egy idő után elege lett ezekből a könyvekből meg a házasságukból is, és önállósította magát.

Válásuk után újságíró lett, együtt élt a Le Matin párizsi napilap főszerkesztőjével, miközben leszbikus kalandjai is voltak. Egyik leghíresebb regénye, az 1919-es Cinci (Chéri) egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi szerelméről szólt, de valójában önéletrajzi ihletettségű volt: az írónő az újabb válása előtt igen szoros kapcsolata került a mostohafiával, Bertrand de Jouvenellel. 1944-ben jelent meg a másik nagy könyvsikere a Gigi című kisregény, ami egy fiatal prostituált és egy idősebb férfi házasságát meséli el, a nosztalgikus 1900-as évekbe helyezve. Colette volt az első írónő, akit a Goncourt Akadémia meghívott soraiba, és az első nő, aki halálakor állami temetésben részesült.

A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

(Forrás: Index)


Article Tags: · · · · · · · · · ·