FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség az Életrevalók című filmről

10 meglepő érdekesség az Életrevalók című filmről

38331

Életrevalók – Érdekességek

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalember, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

Életrevalók /Intouchables, 2011/

1) A film bevételei a 2011-es bemutató óta már 400 millió dollár fölött vannak. 10 héttel a bemutatása után az Életrevalók minden idők második legmagasabb bevételt hozó francia filmje lett. Egyedül az Isten hozott az Isten háta mögött (2008) előzi meg.

2) A film valóságos eseményeken alapul, melyből 2004-ben Secrets Tournage címmel dokumentumfilm is készült. Az Életrevalók rendezői, Olivier Nakache és Eric Toledano ezt követően határozták el, megfilmesítik a történetet.

Filmajánló (12.02.)

3) A filmet Philippe Pozzo di Borgo Le Second Souffle: Suivi Du Diable Gardien című könyve inspirálta, amely Magyarországon 2012-ben jelent meg Életrevalók címmel.

4) A maga 8,8 millió nézőjével az Életrevalók 2012-ben a legnagyobb bevételű alkotás volt Németországban. Olyan filmeket előzött meg, mint a Skyfall, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és az Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész. Ezzel az Életrevalók lett a legsikeresebb francia film a német mozik történetében.

10 meglepő érdekesség az Életrevalók című filmről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·