FILMEZZUNK.HU
A legjobb repülős filmek

A 10 legjobb repülős film, amit kár lenne kihagyni

91307

A legjobb repülős filmek

A légikatasztrófák rengeteg filmes rendezőt megihlettek. Nos, nem mintha bárki is szeretne effélét átélni, de az utazás a felhők felett mindig izgalmas és sosem unalmas. Íme a 10 legjobb repülős film, amit kár lenne kihagyni.

Neked melyik a kedvenc repülős filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Airport /Airport, 1970/

A Lincoln repülőtéren az utóbbi 30 év leghevesebb hóvihara tombol. A rettenetes időjárás igencsak megnehezíti a repülőtéri személyzet életét. Mel Bakersfeldnek, a repülőtér vezetőjének pedig már amúgy is rengeteg a baja: csődbe jutott a házassága, vigaszt pedig új barátnője, a szintén a repülőtéren dolgozó Tanya Livingstontól remél. A hatalmas hóviharban egy meghibásodott repülő eltorlaszolja a kifutót. Mel tudja, hogy egyetlen ember van, Joe Patroni, aki segíthet a helyzet megoldásában. Miközben azonban Joe megpróbálja megtisztítani a kifutópályát, a TGA római járatán különös dolgok történnek. – Az egyik utas ugyanis különös tervet eszelt ki arra, hogyan juttathatná pénzhez a felségét.

Airport /Airport, 1970/

9. Légörvény /Turbulence, 1997/

Miután lövöldözés tör ki egy fegyenceket szállító repülőn, Teri Halloran stewardessnek túl kell járnia a sorozatgyilkos eszén és magának kell levinnie a gépet.

Légörvény /Turbulence, 1997/

8. Airport ’77 /Airport ’77, 1977/

A milliomos Philip Stevens magánrepülőgépén minden luxus közepette utazik barátaival, Joe-val, Emilyvel és Karennel, amikor a gép egyik futóműve meghibásodik. A pilóta a nyílt tengeren kíséreli meg épségben letenni a gépet.

Airport ’77 /Airport ’77, 1977/

7. Kényszerleszállás /Flight, 2012/

Baleset éri a 227-es járatot, és az életveszélyes helyzetből csak kényszerleszállással lehet megmenekülni. Ehhez egy olyan jó képességű, tapasztalt pilóta kell, mint Whip Whitaker. Ugyan néhányan életüket vesztették a landolás során, de az emberek nagy része túlélte a manővert. Whitakert hősként ünneplik. Ahogy azonban tovább gyűrűznek az események, egyre több részlet derül ki a levegőben történtekről, és felmerül a kérdés: vajon ki vagy mi okozta a végzetes hibát?

Kényszerleszállás /Flight, 2012/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·