FILMEZZUNK.HU
Jason Statham legjobb filmjei

10 Jason Statham film, amit kár lenne kihagyni

107775

Jason Statham legjobb filmjei

Jason Statham, Shirebrook-ban született színész a napokban ünnepli születésének az 56. évfordulóját! Jason profi focistának készült, összesen öt évig játszott a brit Nyelv iskola csapatában, ahol Vinnie Jones, profi futballista, majd később színész, minden lényeges mozdulatot, amit csak tudni kell a foci világában megtanított neki. Próbálkozott még a búvárkodással is, ám végül a színjátszás mellett döntött. Élete első szerepét 1998-ban kapta, Guy Ritchie – A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, című filmben, ahol Bacon szerepében volt látható, Vinnie Jones és Nick Moran oldalán. Születésnapja alkalmából, az “akciófilmek királyának” most lássuk filmes pályájának 10 legcsillogóbb darabját.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jason Statham alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. A mestergyilkos (The Mechanic, 2010)

Arthur Bishop (Jason Statham) igazi profi, soha nem vét egyetlen hibát sem, mindig pontos és megbízható. A szakmája: bérgyilkos. Tökéjre fejlesztett módszerét ezúttal a személyes bosszú érdekében kell bevetnie. Mikor mentorát és jó barátját, Harryt (Donald Sutherland) meggyilkolják, úgy dönt, nem hagyja annyiban a dolgot. Tervében azonban váratlan bonyodalom zavarja meg, mikor felbukkan Harry gyűlölettől fűtött fia (Ben Foster), aki csatlakozni szeretne az apja emlékéért folytatott bosszúhadjárathoz.

A Mestergyilkos: Feltámadás (Mechanic: Resurrection, 2016)

Tudtad, hogy…?

… ez a második film, amiben Jason Statham Donald Sutherland halálát akarja megbosszulni? Az első Az olasz meló.

9. Halálfutam (Death Race, 2008)

A nem túl távoli jövőben a szórakoztatás egyik formája egy olyan autóverseny, mely során elítélt gyilkosoknak kell egymás élete árán, minél látványosabb küzdelemben megszerezniük a győzelmet. Aki 5 versenyt nyer, szabadon engedik, ellenkező esetben az életével fizet. Jensen Ames (Jason Statham) ártatlanul kerül börtönbe és arra kényszerítik, hogy részt vegyen az öldöklő küzdelemben.

Halálfutam (Death Race, 2008)

Tudtad, hogy…?

… Jason Statham több hónapot töltött edzőteremben a forgatás megkezdése előtt? Felkészítője pedig egy ex-tengerészgyalogos volt.

8. A biztonság záloga (Safe, 2012)

Luke a harcművész kisstílű viadalokon próbál pénzt keresni, ám egy alkalommal elveszít egy megbundázott meccset, amivel óriási kárt okoz az orosz maffiának. Ezt nem hagyják szó nélkül, és bosszúból lemészárolják Luke családját. Az elkesereett férfi élete minden célját elveszeti, mígnem találkozik egy fiatal kínai lánnyal, akit ugyanazok a maffiózók üldöznek. Úgy dönt, minden áron megvédi a lányt és bosszút áll felesége gyilkosain.

A biztonság záloga (Safe, 2012)

Tudtad, hogy…?

… a filmben van egy baki nagyon szemet szúró baki? A hajléktalan menhelyen a halott fickó még szemmel láthatóan lélegzik.

7. A kém (Spy, 2015)

Susan Cooper egy szerény CIA-elemző, aki az íróasztala mögül készíti elő az ügynökség legveszélyesebb küldetéseit. Azonban amikor egyik társa eltűnik, egy másik ügynök pedig lelepleződik, beleveti magát a fegyverkereskedelem világába, hogy megelőzzön egy globális katasztrófát. A nagyszájú és kemény öklű titkosügynök képtelenség megállítani.

TOP15: A legjobb kémfilmek

Tudtad, hogy…?

… Jason Statham a film során folyamatosan azzal kérkedik, hogy hányféle halálos méregre immúnis? Ezek száma minden alkalommal nő, míg a végére 179 méreg hatástalan ellene.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·