FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: Filmek, melyektől eldobod az agyad!

17 film, amitől garantáltan eldobod az agyad

40399

TOPLISTA: Filmek, melyektől eldobod az agyad!

Vannak filmek, melyek egész végig csak játszanak a néző elméjével, a miénktől radikálisan más valóságot tárnak a szemünk elé, vagy “csak” olyan csavarokat tartalmaz a cselekményük, melyektől eldobjuk az agyunkat, és melyek akár az egész filmet új megvilágításba helyezik. Alábbi összeállításunkban az ilyesfajta filmekből szemezgettünk.

A lentebb felsorolt filmeken kívül biztos a kedves Olvasók is ismernek még olyat, amitől ledobjuk az agyunkat. Ha ismertek ilyet, kérünk írjátok le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon tippjeiteket, hogy bővíteni tudjuk listánkat!

17. Az élet fája (The Tree of Life, 2011)

Jack O’Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra az évekre, mikor szigorú apja és szerető anyja mellett férfivá ért. Gondolatai nem csak saját életét, de az egész emberiség lényegét helyezik számára új megvilágításba.

Az élet fája (The Tree of Life, 2011)

16. 2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben amerikai kutatók hasonló monolitra találnak a Holdon, ami rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíciót indítanak, hogy kinek szólhat az üzenet. Azonban HAL 9000, a fedélzeti komputer tudatára ébred, és a hajó legénysége ellen fordul. Az utolsó űrhajós a visszatérés reménye nélkül mégis belevág küldetése teljesítésébe.

2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

15. Mulholland Drive (2001)

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről felköltözött színésznőjelölt, Betty (Naomi Watts) megpróbál segíteni a balesetet szenvedett lánynak felgönygyölíteni az előző éjszaka történéseit. Ekkor tűnik fel a rendező, Adam (Justin Theroux), akinek a maffia nyomására színésznőt kell találnia legújabb filmjéhez.

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

14. Letaszítva (Fallen, 1998)

Lenyűgözően hideg és nyugtalanító képi megoldásaival a műfaj egyik kiemelkedő filmjét láthatjuk. John Hobbes nyomozó és társa, Jonesy fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

13. A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti a távoli világűrből. Az elkeseredett és könyörtelen háborúban a tapasztalatlan Bill Cage-et (Tom Cruise) is utoléri a sors, és elesik. Az idegenekkel való érintkezés közben azonban különös dolog történik: Cage időhurokba kerül, feltámad, és újra csatába indul, majd újra elesik. Miközben számtalanszor végigéli a vesztett csatát, egyre ügyesebbé válik, mikor pedig segítőtársai is akadnak, úgy tűnik, lehetősége nyílik megmenteni önmagát és az emberiséget.

A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·