FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan film, melyeket épp 20 éve mutattak be

10 kihagyhatatlan film, melyeket épp 20 éve mutattak be

9078

10 kihagyhatatlan film, melyeket épp 20 éve mutattak be

Listánkban ezúttal felültünk a nosztalgiavonatra és rangsoroltuk azt a 10 kiváló filmet, melyek épp húsz éve kerültek a mozikba. Nektek melyik a kedvencetek?

10. Patch Adams

Patch Adams örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams 1998

9. Ha eljön Joe Black

William Parrish (Anthony Hopkins), a dúsgazdag üzletember 65. születésnapja előtt rosszul lesz. Pár nappal később egy rejtéjes fiatalember (Brad Pitt) érkezik a házhoz, aki a Halálként mutatkozik be. Parrish hamar rájön, hogy nem ellenkezhet, így alkut köt a fiatalemberrel, aki beleszeret egyik lányába. Ezzel időt nyer, de halhatalanságot nem.

Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

8. Zorró álarca

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) évekig vívta harcát a kegyetlen kormányzó ellen Zorro álarca mögé bújva. A legyőzhetetlen és rettenthetetlen hős illúzióját keltő férfi azonban ugyanolyan hús-vér ember, mint bárki más, egy napon pedig a kormányzónak sikerül is sarokba szorítania. Feleségét megölik, lányát gyámság alá helyezik, őt magát pedig börtönbe vetik. Csak húsz év múltán sikerül megszöknie a rácsok mögül, ekkorra azonban már túl öregnek bizonyul ahhoz, hogy felöltse a régi maszkot. A sors összehozza egy ifjú útonállóval (Antonio Banderas), aki talán méltó lehet Zorro álarcára.

Zorro álarca (The Mask of Zorro, 1998)

7. A közellenség

Az ügyész, Robert Dean boldog házasságban él, neveli két gyermekét és tisztességesen végzi a munkáját. Ez nap azonban az Egyesült Államok hivatalos én nem hivatalos szervei is hajtóvadászatot indítanak ellene, a férfinek pedig nincs más választása, mint menekülni az életéért, miközben fogalma sincs, miért akarják megölni.

A közellenség (Enemy of the State, 1998)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·