FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan film, melyeket épp 20 éve mutattak be

10 kihagyhatatlan film, melyeket épp 20 éve mutattak be

9096

3. A nagy Lebowski

Jeff Lebowski cimboráihoz hasonlóan békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc italált, és törzshelyének kedvenc tekepályáján döntögeti a rekordokat. Azonban idilli élete gyökresen megváltozik, miután két gengszter egy féleértés kapcsán betör a lakásába, és összepiszkítja dédelgetett perzsaszőnyegét. Jeff ekkor felkeresi névrokonát, az igazi Lebowskit, hogy tisztázza magát és kártértítést kérjen, ám az öreg milliomos üzletet ajánl neki: szerezze vissza “elrabolt” feleségét.

2. Armageddon

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A következő ötlettel áll elő a NASA: az aszteroidát azelőtt kell kiiktatni, hogy a bolygónk közelébe érne. Felkeresik a világ legjobb olajfúróját, Harryt, és felkérik, hogy fúrja meg, majd robbantsa szét az aszteroidát. A küldetés előtt csapata és ő részt vesz egy kiképzésen, és úgy tűnik, hogy sikerrel fognak járni. Miután azonban feljutnak az űrbe, az események nem várt fordulatot vesznek.

Armageddon 1998

1. Ryan közlegény megmentése

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

10 szuperhősfilm, amit látnod kell 2019-ben

(Történetek forrása)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·