FILMEZZUNK.HU

23 dolog, amit még biztosan nem hallottál Az oroszlánkirályról

21764

Érdekességek Az oroszlánkirály című klasszikus meséről

Az oroszlánkirály (eredeti cím: The Lion King) 1994-ben bemutatott egész estés amerikai rajzfilm, amely a Walt Disney 32. filmalkotása. A harmadik legnagyobb bevételt hozó animációs film (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. Az 1994-ben bemutatott két Oscar-, és három Golden Globe-díjas meséről most bemutatunk néhány érdekességet, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál.

Az oroszlánkirály (The Lion King, 1994)

1. Jeremy Irons a filmben nyújtott alakításáért, Zordon szerepében jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

2. Mufasa hangjának Liam Neeson-t akarták először szerződtetni, ő azonban nem vállalta el.

3. Mufasa oroszlánordítása, amit akkor hallunk, amikor megmenti Szimbát és Nala-t a hiénáktól, valójában nem oroszláné, hanem egy grizzly medve és egy tigris ordításának (és egy repülőgép) kombinációja.

Az oroszlánkirály - Jeremy Irons színészről 12 érdekesség, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál

4. Eredetileg semmilyen rokoni kapcsolat nem volt Zordon és Szimba között, de ezt később megváltoztatták, mert így érdekesebbé tették a történetet.

5. A film animátorai annyira le voltak nyűgözve Jeremy Irons Zordonjától, hogy a színész arcvonásait belerajzolták a karakterbe.

6. Az Oroszlánkirály az első Disney rajzfilm, amelyet lefordítottak zulu nyelvre.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·