FILMEZZUNK.HU
8 igazán lélegzetelállító szerelmes film mesés ruhakölteményekkel

8 igazán lélegzetelállító szerelmes film mesés ruhakölteményekkel

25320

Gyönyörű kosztümök, melyek miatt újra és újra megnézzük a filmeket

Finom szabású kosztümök, lágy esésű csipkeruhák, könyékig érő selyemkesztyűcskék. Vajon mely művészeti ágazat termékei tudnák leghűebben visszaidézni letűnt korok öltözködési stílusát, ha nem a filmek? Következzen most nyolc romantikus film, mely a 20-21. század fordulóján született.

1) Kisasszonyok /Little Women, 1994/

Hogyan lehet négy rakoncátlankodó lánygyermeket felnevelni? Egészen biztosan nehezebb, mint báli ruhát ölteni. Marmee (Susan Sarandon) azonban ráncba szedi rosszalkodókat. A March lányok életútja egészen különböző. Meg (Trini Alvarado) hamar férjhez megy és családanya lesz, a vadóc Jo-val ellentétben, aki a karriert részesíti előnyben. Az örökké álmodozó húg, Amy (Kirsten Dust) szintúgy. Végül mindannyian boldog házasságot kötnek, csupán Beth nem…

Kisasszonyok /Little Women, 1994/

2) Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 1995/

Simon Langton örökre beírta magát minden romantikus hajlamokkal megáldott nő szívébe ezzel az örök klasszikussal. A Bennett lányok nyughatatlan anyja (Alison Steadman) a fejébe vette, hogy mind az öt lányát férjhez adja, lehetőleg gazdag és rangos férfiakhoz. Többek között a kiismerhetetlen, hideg úriemberként viselkedő Mr Darcy (Colin Firth), és életvidám barátja, Mr Bingley (Crispin Bonham-Carter) is a hálójába kerül, akik a szép nővérek, Lizzy (Jennifer Ehle) és Jane (Susannah Harker) kezére pályáznak.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

3) Értelem és érzelem /Sense and Sensibility, 1995/

Elinor, Marianna és Margaret Dashwood vagyontalan fiatal lányok. Édesapjuk halála után szűkölködni kényszerülnek. Ahogy az már lenni szokott, az örökké aggódó özvegy édesanyjuk (Gemma Jones) utolsó reménye lányai sikeres házassága. A két idősebbik már eladósorba került. Vajon a sziklaszilárd Elinor (Emma Thompson) és a romantikus Marianne (Kate Winslet) mennyit tud hozzátenni családjuk boldogságához?

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·