FILMEZZUNK.HU
Ben Affleck 10 legjobb filmje, amit vétek lenne khagyni

Ben Affleck 10 legjobb filmje, amit vétek lenne khagyni

43999

Ben Affleck legjobb filmjei

Ben Affleck kétszeres Oscar-, illetve kétszeres Golden Globe-díjas színész, író, rendező és producer. 1972. augusztus 15-én született a Kaliforniában lévő Berkeley-ben, azaz a napokban ünnepli születésének a 51. évfordulóját. Ennek apropójából összeszedtük az általunk 10 legjobban szeretett alkotását, amihez színészként, esetleg színész-rendezőként járult hozzá.

Neked van kedvenc Ben Affleck filmed? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. A rettegés arénája (The Sum of All Fears, 2002)

Jack Ryan ügynök ezúttal minden eddiginél fontosabb megbízást kap. Az új orosz elnökben gyanús, veszélyes embert lát az amerikai kormány, ezért ráállítják Jacket, hogy tartsa szemmel. Eközben azonban egy terroristacsoport megszerez egy nukleáris robbanóeszközt, amit amerikai területen akarnak felrobbantani, majd az oroszokra hárítani a felelősséget, hogy ezzel világméretű konfliktust robbantsanak ki. Csak Jack Ryan képes megakadályozni a közelgő katasztrófát.

A rettegés arénája (The Sum of All Fears, 2002)

Tudtad, hogy…?

… Ben Afflecket Alec Baldwin győzte meg, hogy játssza el Jack Ryant?

9. A dolgok állása (State of Play, 2009)

Az ígéretes jövő előtt álló képviselő (Ben Affleck) asszisztensét meggyilkolják. A Washington Globe tapasztalatlan bloggere (Rachel McAdams) megsejti, hogy a tragikus esemény összefüggésben állhat egy másik gyilkossággal, amelynek ügyében egy másik újságíró, a képviselő jó barátja (Russell Crowe) nyomoz. Miközben együtt igyekeznek a sötét rejtélyek végére járni, mindinkább világossá válik, hogy az ország jövője forog kockán.

A dolgok állása (State of Play, 2009)

Tudtad, hogy…?

… Ben Affleck és Russell Crowe szerepeit eredetileg Edward Norton és Brad Pitt játszották volna?

8. Pearl Harbor – Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

A második világháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

Tudtad, hogy…?

… Ben Affleck nagyapja nem akarta megnézni a filmet, mert nem szerette volna semmilyen módon vagy formában újraélni a háború pillanatait?

7. Armageddon (1998)

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A következő ötlettel áll elő a NASA: az aszteroidát azelőtt kell kiiktatni, hogy a bolygónk közelébe érne. Felkeresik a világ legjobb olajfúróját, Harryt, és felkérik, hogy fúrja meg, majd robbantsa szét az aszteroidát. A küldetés előtt csapata és ő részt vesz egy kiképzésen, és úgy tűnik, hogy sikerrel fognak járni. Miután azonban feljutnak az űrbe, az események nem várt fordulatot vesznek.

Armageddon 1998

Tudtad, hogy…?

… Ben Affleck, megkérdőjelezve a film alapgondolatát, megkérdezte a rendezőt, hogy a NASA miért képez ki olajfúrókat asztronautákká, amikor sokkal egyszerűbb lenne az asztronautákat megtanulni kezelni a fúrógépet? A rendező nem akart válaszolni a kérdésre.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·