FILMEZZUNK.HU
James Cameron legjobb filmjei

7 James Cameron által rendezett film, amit látni kell

15004

James Cameron legjobb filmjei

James Cameron Oscar-díjas amerikai rendező, forgatókönyvíró, vágó és producer. Az 1980-as évektől forgat egész estés játékfilmeket. Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Terminátor (1984) című futurisztikus akciófilmje tette világhírűvé. Alkotásai világszerte igen sikeresek voltak. Pályafutása csúcspontját a Titanic (1997) című látványos és romantikus produkcióval érte el, amely 11 Oscar-díjban részesült. A háromszor is Oscar-díjban részesül zseniális rendező a napokban ünnepli 69. születésnapját, ami arra sarkalt bennünket, hogy ajánljunk a filmes pályájából hét kiváló darabot, mely bármely estén nagyszerű választás lehet, ha ki szeretnél kapcsolni egy kicsit.

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

7. Két tűz között (True Lies, 1994)

Harry Takser (Arnold Schwarzenegger) nappal egyszerű számítógépes szakemberként dolgozik, ám eközben a szupertitkos Omega csoport első osztályú ügynöke, akinek feladata, hogy megküzdjön a világot fenyegető gonosszal. Még felesége (Jamie Lee Curtis) és lánya (Eliza Dushku) sem tud Tasker titkos életéről. A játszma azonban személyessé válik, mikor a veszélyes terrorista, Salim Abu Aziz (Art Malik) elrabolja a titkosügynök családját, akinek így versenyt kell futnia az idővel, hogy megmentse szeretteit és azokat a milliókat, akiket Aziz ördögi terve fenyeget.

Két tűz között (True Lies, 1994)

Tudtad, hogy…?

… a filmhez készült volna egy folytatás is az eredeti szereplőgárdával James Cameron rendezésében, amit 2002 körül mutattak volna be? A produkció végül nem készült el, 2001 szeptember 11-e után ugyanis Cameron úgy érezte, nem lenne ildomos újra elővenni a terrorizmus témáját.

6. A mélység titka (The Abyss, 1989)

Egy amerikai atom-tengeralattjáró eltűnt. Egyesek az oroszokra gyanakodnak. A tengeralattjáró felkutatásával az utolsó kapcsolat helyéhez közeli olajfúró bázist bíznak meg. A felszínen kezdenek elfajulni a dolgok, akik pedig tisztázni tudnák, hogy mi is történt valójában, egy vihar miatt a mélyben rekedtek. Az idő telik, az oxigén pedig fogytán, ráadásul a mélyben bizarr események zajlanak. A felszín alatt egy idegen civilizáció rejtőzik.

A mélység titka (The Abyss, 1989)

Tudtad, hogy…?

… a film játékidejének mintegy negyven százalékát valóban víz alatt forgatták?

5. Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

Tudtad, hogy…?

… James Cameron a címszerepet eredetileg Lance Henriksennek szánta? Még vázlatok is készültek a Terminator-ról a színész arcával, Henriksen végül Hal Vukovich nyomozó szerepében tűnik fel a filmben.

4. A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták őket. Amikor elvesztik a kapcsolatot a telepesekkel, Ripley-é és csapatáé a feladat, hogy leszámoljanak az idegenekkel.

A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Tudtad, hogy…?

… James Cameron többször is ara kérte a színészeket, hogy improvizáljanak? A filmben számos olyan mondat is van, amely szállóigévé vált.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·