FILMEZZUNK.HU
Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

38376

Robert Redford legjobb filmjei

Robert Redford, született Charles Robert Redford, Jr. (Santa Monica, Kalifornia, 1936. augusztus 18. –) Oscar-díjas amerikai színész, filmrendező és filmproducer. A zseniális színész 87 évvel ezelőtt született, melynek alkalmából egy csokorba szedtük az általunk 10 legjobban kedvelt filmjét.

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Robert Redford produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Minden odavan (All Is Lost, 2013)

Egy névtelen férfi (Robert Redford) magányosan hajózik az Indiai-óceánon. Egy nap arra ébred, hogy vitorlása léket kapott, amikor összeütközött egy, a tengeren hagyott konténerrel. A navigációs berendezés és a rádió meghibásodása miatt nem tudja, hogy egy erős vihar felé vitorlázik. Bár a hajótestet sikerül kijavítania, minden tudására és korát meghazudtoló erejére szüksége van ahhoz, hogy túlélje a vihart. Az áramlatokra kell bíznia magát, hogy elvigyék egy olyan hajózási útvonalig, ahol reménye lehet arra, hogy valaki a segítségére siet. A könyörtelen napsütés, és a hajója körül úszkáló cápák arra késztetik, hogy szembenézzen saját halandóságával.

Minden odavan (All Is Lost, 2013) - Robert Redford

9. Mezítláb a parkban (Barefoot in the Park, 1967)

Paul és Corie nemrég házasodtak össze. A csodálatos mézeshetek után visszatérnek a szürke hétköznapok: Corie a saját karrierjének építésével elfoglalt férjét szûk látókörûnek és unalmasnak találja, a lakás sem felel meg az álombeli elképzeléseinek, és számára maga az élet is túlságosan kemény. Ám végül rájön, hogy nincs is rossz dolga anyja egyik idõsebb szomszédjával kialakuló váratlan kapcsolata segíti hozzá magatartásának megváltoztatásához.

Mezítláb a parkban (Barefoot in the Park, 1967)

8. Ilyenek voltunk (The Way We Were, 1973)

Katie (Barbra Streisand) és Hubbell (Robert Redford) tökéletes ellentétei egymásnak, de egy dolog közös bennük. Mindketten a végletekig őszinték. Szinte lehetetlen, mégis egymásba szeretnek. Sőt, nyilvánvaló különbözőségük és a szülői tiltás ellenére összeházasodnak. Házasságuk szenvedélyes és bensőséges egészen addig, amíg a történelem közbe nem szól. Politikai és erkölcsi nézeteltéréseiket még a szerelem sem képes legyőzni.

Ilyenek voltunk (The Way We Were, 1973)

7. Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976)

Az 1972-es választások befutójában Bob Woodward és Carl Bernstein, a Washington Post újságírói szabad kezet kapnak szerkesztőjüktől, hogy felfedjék a Watergate botrány részleteit, és “kinyomozzák” Nixon elnök leköszönésének valódi okát. Meglepetésükre az ügy védelmén már több sztárügyvéd is dolgozik és az a tény, hogy a republikánus pénzalap kezelői nevét és címét találják meg a vádlottal kapcsolatban tovább növeli gyanújukat.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·