FILMEZZUNK.HU
Spielberg ragaszkodott ahhoz, hogy női főszereplője legyen az ŰrDongónak

Spielberg ragaszkodott ahhoz, hogy női főszereplője legyen az Űrdongónak

1393

Spielberg ragaszkodott ahhoz, hogy női főszereplője legyen az ŰrDongónak

Örök szerelem fűzi Steven SpielbergetTransformers-sorozathoz, minden résznek ő volt az egyik executive producere. A vonzalom még a nyolcvanas évekből ered, Spielberg gyerekei ekkor kaptak rá a Hasbro játékgyár alakváltó robotjaira. A rendező-producer továbbra is szívén viseli a széria sorsát, az új spinoff, amely az egyik robot, ŰrDongó történetét meséli el, az ő javaslatai alapján öltött alakot (Spielberg ezúttal is executive producere a filmnek). „Steven mindig is azon a véleményen volt, hogy az ŰrDongónak egy kamaszlány legyen a főszereplője, és mi igazat adtunk neki” – mondja Lorenzo di Bonaventura, a film producere.

Néhány évvel ezelőtt egy ilyen döntés még igen kockázatosnak számított volna a nagy stúdiók számára, a hősnők azonban méltó helyet verekedtek ki maguknak Hollywoodban, elég csak a Mad Max Furiosájára, az újraindított Star Wars nőalakjaira vagy Wonder Womanre gondolni.

Az alkotók választása az Oscar-jelölt Hailee Steinfeldre esett. „Elképesztően odatette magát, én még ilyet nem is láttam – folytatja di Bonaventura. – Hamarabb végeztünk a forgatással, mert Hailee olyan tökéletes volt, hogy sokkal gyorsabban tudtunk haladni, mint terveztük.”

Felmerült a kérdés, hogy ha egy hősnőt állítanak a középpontba, nem fognak-e elfordulni a sorozattól a keményvonalas fiú rajongók, di Bonaventura azonban nem fél ettől: „Ha kiterjesztjük az élményt, a nézők száma is növekedni fog. Persze ha rosszul csináljuk, annak megisszuk a levét, de nem hiszem, hogy rosszul csináltuk volna. Hailee-vel képtelenség melléfogni.”

A 12 legjobb Steven Spielberg által rendezett film

(UIP hírek)


Article Tags: · · · · ·