FILMEZZUNK.HU

12 ügyvédes film, amit vétek lenne kihagyni

1247

A legjobb ügyvédes filmek

A filmvilágot a szakma, a karrier és a munka is megihleti. Az oldalon ma a legnépszerűbb ügyvédes filmeket és sorozatokat gyűjtöttük össze. A legjobb tizenkét ügyvédes film sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

12. Marshall /2017/

A film az ifjú Thurgood Marshall életének egy fejezetét mutatja be. Ő volt az első afro-amerikai bíró, aki a legfelső bíróság tagjává vált. A filmben azt az ügyét ismerhetjük meg, amely meghatározta későbbi karrierjét.

Marshall (2017) - Előzetes

11. A jogdoktor /Roman J. Israel, Esq., 2017/

Az igazságszolgáltatási rendszer útvesztőiben játszódó izgalmas thriller főszereplője egy idealista védőügyvéd, Roman J. Israel (Denzel Washington), akinek élete egyik pillanatról a másikra összeomlik, ezért csatlakozik egy céghez, amit az ambiciózus George Pierce (Colin Farrell) vezet, és szoros barátságot köt egy fiatal és agilis ügyvédnővel (Carmen Ejogo). Az események forgataga azonban teljesen magával sodorja és végül komoly próbatétel elé állítja Romant.

Roman J. Israel, Esq. (2017) - Előzetes

10. Védd magad! /Find Me Guilty, 2006/

Sidney Lumet filmje az amerikai bíróság történetének leghosszabb maffiaperéről szól, amelynek érdekessége, hogy a vádlott ügyvéd nélkül védte magát. Jack DiNorsciónak lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. Különleges élményt nyújt, ahogy a szokásosan egyhangú és fárasztó pert DiNorscio (Vin Diesel mesteri alakításában) saját képére formálja, és egyéni beszédmódján szólal meg a hivatalos törvényszéki nyelvezet helyett. A nagy arcú DiNorscio a valóságban is végigpoénkodta a több évig húzódó tárgyalást, és a tévéközvetítések kedvence lett.

Védd magad! (Find Me Guilty, 2006)

9. Ne bántsátok a feketerigót! /To Kill a Mockingbird, 1962/

AZ 1930-as évek déli államaiban dúl a fajgyűlölet. Amikor egy kisvárosban megerőszakolnak egy fehér nőt, mindenki szentül hiszi, hogy az elkövető csakis fekete lehetett. A megtermett Tim Robinsonra rá is húzzák a vizes lepedőt, aki hiába bizonygatja ártatlnaságát, látszólag esélye sincs, hogy elkerülje a halálos ítéletet. A köztiszeletben álló ügyvéd, Atticus Finch hisz a férfi ártatlanságában, és elvállalja védelmét, még annak tudatában is, hogy döntése egész életére kihatással lesz.

Ne bántsátok a feketerigót! (To Kill a Mockingbird, 1962)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·