FILMEZZUNK.HU
10 animációs mese, amit mindenképpen látnod kell

A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

31127

A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

Az elmúlt évek legkedvesebb animációs filmjeit gyűjtöttük össze, hogy kedvedre válogathass egy hangulatos reggeli mesenézéshez. Az általunk legjobbnak tartott 10 animációs mese kizárólag saját véleményen alapszik!

Neked melyik a kedvenc meséd? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

10. Wall-E /WALL-E, 2008/

Wall-E a robot az egyetlen élő szerkezet a Földön, ugyanis mindenki elhagyta a bolygót, mert lakhatatlanná vált. A kis munkagép évekig gyűjtöget, amikor is megjelenik Eva a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét. Wall-E véletlenül rátalál a bolygó túlélésének a kulcsára. Elindul az űrhajó fele, hogy jelentse ezt a fontos hírt, Eva pedig utána ered. De vajon megmenekül e a Föld?

Wall-E (WALL-E, 2008)

9. Toy Story 3 /Toy Story, 2010/

Andy tovább tanul, így elköltözik otthonról. A játékai már nem érdeklik, nem csoda, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek és meguntnak érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot, az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben keresni kezdte őket.

8. Szörny Rt. /Monsters Inc., 2001/

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Szörny Rt. (Monsters, Inc.. 2001)

7. L’ecsó /Ratatouille, 2007/

Reny a patkány egész kispatkány korában arról álmodozott, hogy egy párizsi étterem séfje lesz. Auguste Gusteau a példaképe is megmondta, hogy ’mindenki főzhet’. Az életben azonban ez nem így van, hiszen Reny pont azt tapasztalja, hogy mekkora veszélyt jelent számára, ha felfedezik a konyhában. Amikor álma kezd kettéoszlani egy kétlábútól kap segítséget. Egy igazi barátra lel Linguini személyében.

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·