FILMEZZUNK.HU
Toplista: 30 éves filmek

10 nagyszerű film, melyeket épp 30 éve mutattak be

8133

Toplista: 30 éves filmek

Listánkban ezúttal felültünk a nosztalgiavonatra és rangsoroltuk azt a 10 kiváló filmet, melyek épp harminc éve kerültek a mozikba. Nektek melyik a kedvencetek?

10. Lángoló Mississippi

1964-ben az Államok déli területein három polgárjogi aktivistát ölnek meg. Két FBI-ügynök a Mississippi államban található kisvárosba utazik, hogy felderítsék a gyilkossági ügyeket. A páros eltérő módszerekkel dolgozik: míg Anderson egy kemény és rámenős férfi, Ward tiszteli és betartja a szabályokat. Ahogy egyre jobban elmélyednek az ügybe, kiderül, hogy a halálesetekhez a Ku-Klux-Klannak és a város szinte összes fehér polgárának köze van.

Lángoló Mississippi /Mississippi Burning, 1988/

9. Vörös zsaru

Ivan Danko százados a moszkvai drogmaffiát készül leleplezni. A bűnözők vezérének, Viktor Rostának öccsét egy akció során megöli a szovjet rendőr. Viktornak viszont sikerül elszöknie Chicagóba. Danko pedig vadászkopó módjára üldözi őt, mivel az ő társát a razzia során az orosz maffiózó ölte meg. Amerikában azonban már mások a szabályok. Ezt leginkább a nagyszájú amerikai zsaru, Ridzik felügyelő érezteti vele, akit kényszerből társául adtak a nyomozáshoz.

Vörös zsaru

8. A Riviera vadorzói

Lawrence Jamieson elegáns, kifinomult úriember, aki könnyedén elhiteti a turistákkal, hogy személyében egy száműzött uralkodót tisztelhetnek. Egy szép nap a vonaton ülve megismerkedik egy kisstílű szélhámossal, Freddy Bensonnal, aki szegény öreg nagyanyja javára gyűjt könyöradományokat. A baj csak az, hogy mindketten azonos helyen, a Riviéra exkluzív felségterületén szeretnének mindenkit megkopasztani. Ezt a gondot csak egyféleképp lehet megoldani: ha szövetkeznek egymással és ki-ki a maga módján, de mégis közös erővel fosztják ki a hiszékenyeket.

A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988)

7. Csupasz pisztoly

Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Los Angeles-i rendőrség ügyetlenkedő detektívje. Frank alighogy hazaért bejrúti nyaralásából, búcsút kell mondania társának, Nordberg (O.J. Simpson) detektívnek, akit egy bevetésen egy golyó halálosan megsebesít. Frank nyomozásba kezd. A szálak Vincent Ludwighoz (Ricardo Montalban) vezetnek, aki egy megbecsült és sikeres üzletember hírében áll. Frank viszont rájön, hogy Ludwig egy baseball játékoson agymosást szeretne végrehajtani. Így szeretné őt rábírni arra, hogy merényletet hajtson végre Erzsébet királynő (Jeannette Charles) ellen, aki amerikai körútján Los Angelest is meglátogatja.

Csupasz pisztoly-trilógia (The Naked Gun-trilogy, 1988-1994)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·