FILMEZZUNK.HU
10 Richard Gere film, amit mindenképpen látnod kell

10 Richard Gere film, amit mindenképpen látnod kell

43271

Richard Gere legjobb filmjei

Richard Gere Philadelphia-ban született Golden Globe-díjas amerikai színész, producer. Születési nevén, Richard Tiffany Gere 1949. augusztus 31-én látta meg a napvilágot, azaz Richard a napokban ünnepli születésének a 74. évfordulóját. Ennek alkalmából összeszedtük az eddigi, nem kicsi filmes pályájának azt a 10 darabját, amelyek nekünk a legjobban elnyerték tetszésünket és nyugodt szívvel merjük nektek is ajánlani.

10. Sommersby (1993)

Jack Sommersby (Richard Gere) nem hagy különösebb űrt maga mögött, amikor elmegy harcolni a polgárháborúba. Felesége (Jodie Foster) némileg tán meg is könnyebbül, hogy durva, erőszakos férjét távol tudhatja magától. Azt azért hét év után sem hiszi, hogy Jack ne térne vissza. Az asszonyi érzések sosem csalnak: Jack Sommersby egy szép napon visszatér – de mintha a háború kicserélte volna, mintha nem ugyanaz az ember lenne, aki volt.

9. A Sakál (The Jackal, 1997)

A maffia merényletet tervez az Egyesült Államok First Lady-je ellen, amiért egy FBI által irányított moszkvai rendőrségi bevetés során megölték a vezér testvérét. A merényletet a világ legprofibb bérgyilkosa fogja végrehajtani, akit mindenki csak úgy ismer, “a Sakál” (Bruce Willis). Az FBI csak úgy képes az ismeretlen férfi közelébe férkőzni, ha felkeresi egykori társát, a bebörtönzött terroristát, Declan Mulqueent (Richard Gere).

8. Éjjel a parton (Nights in Rodanthe, 2008)

Adrienne (Diane Lane) nyugalomra vágyik. A házassága elromlott, a lánya kamaszodik… ő egyre kevésbé találj a helyét, és úgy érzi, rövid időre muszáj távol kerülnie a hétköznapjaitól. Ezért fogadja el egy barátja meghívását, akinek van egy kis motelje Észak-Karolinában a tenger partján. Átmenetileg vállalja a csodás tengerparti szálló irányítását, de nincs is nehéz dolga: a fogadó egyetlen vendége egy orvos (Richard Gere), aki élete legnagyobb problémájára keresi a választ. Csupán egy éjszakát töltene itt, de a tenger felől vihar közeledik… Az orkán összezárja a hétvégére a férfit és a nőt. Belső nyugtalanságuk és a külső vihar között két csodálatos napot töltenek együtt. Hogy azután minden folytatódjon tovább ugyanúgy… vagy megváltozzon örökre.

7. Rókavadászat (The Hunting Party, 2007)

Egy feltörekvő riporter (Jesse Eisenberg), egy tapasztalt operatőr (Terrence Howard) és egy hitelét vesztett újságíró (Richard Gere) sötét és veszélyes küldetésbe kezd, amikor fel akarják kutatni Bosznia első számú körözött háborús bűnösét, a “Rókát”. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ENSZ-megfigyelő összetéveszti őket a CIA fejvadász különítményével. Az életük riportja lesz – de vajon túlélik-e?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·