FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a drogellenes háborúról

10+1 kihagyhatatlan film a drogellenes háborúról

13632

A legjobb filmek a drogellenes háborúról

A kábítószer-ellenes rendőrök harcát és drogbárók felemelkedését már sokszor, sokféleképpen elmesélték: van, amikor a korrupcióra, vagy a zsaruk szélmalomharcként ábrázolt küzdelmére fókuszálnak, máskor a nagyvárosi gettókból felemelkedő maffiózókra helyezik a hangsúlyt. A drogellenes harcot feldolgozó filmekben általában egy a közös: a hősöknek a legmélyebb morális bugyrokba kell alámerülniük. Alábbi toplistánkban ezúttal ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyekben hangsúlyos szerepet kap a kábítószer kereskedelem, illetve az ellen meghirdetett harc. Vajon melyik a legjobb közülük?

10. Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

A kolumbiai drogkartellekre irányuló nyomozásai során ugyanis bizonyos szálak egészen a Fehér Házig vezetnek. Ráadásul az elnök egyik befolyásos barátja az összekötő kapocs. Ryan körül később furcsa dolgok történnek, és a főnöki szék egyáltalán nem életbiztosítás a számára. Kolumbiába küldik, ahol merényletet kísérelnek meg ellene, s egy idő után összemosódik a barát és az ellenség fogalma.

Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

9. Traffic (2000)

Amerika a kábítószer ellen folytatott harc közepén. Javier Rodriguez (Benicio del Toro) és Manolo Sanchez (Jacob Vargas) mexikói rendőrök, akik a korrupció markából igyekeznek kiszabadulni. Robert Wakefield (Michael Douglas) bírónak, a drog elleni harc új vezetőjéenk tinédzser lánya függőségével is meg kell birkóznia. Montel Gordon (Don Cheadle) és Ray Castro (Luis Guzman) DEA-ügynökök, akik Carlos Ayala (Steven Bauer) drogbáró ellen veszik fel a harcot. Mind katonák egy szörnyű háborúban, ahol nincs igazság, és nincs kegyelem.

Traffic (2000)

8. Betépve (Blow, 2001)

George Jung hatalmas vagyonra tesz szert, és a dorgbárók fényűző életét éli a 70-es évek Amerikájában. Mindene megvan, amit egy ember kívánhat, de rá kell döbbennie, hogy a szerelmet nem lehet pénzért megvenni.

Betépve (Blow, 2001)

7. Isten városa (Cidade de deus, 2002)

Isten városa Rio de Janeiro legkeményebb és legszegényebb városnegyede, ahol mindennaposak a gyilkosságok, rablások, összetűzések és bandaháborúk. A szálakat javarészt a drog és a túlélés iránti vágy mozgatja. Ebben a közegben nő fel két kissrác, akik mindketten azt az utat választják, ami szerintük a kiutat jelenthei: egyikük bűnöző lesz, a másikuk fotós. A történet az ő sorsukat követi végig az elejétől a végkifejletig.

Isten városa (2002)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·