FILMEZZUNK.HU
10 Michael Keaton film, amit mindenképpen látnod kell

10 Michael Keaton film, amit mindenképpen látnod kell

12169

Michael Keaton legjobb filmjei

Michael Keaton, eredeti nevén Michael John Douglas 1951. szeptember 5-én látta meg a napvilágot, azaz a Golden Globe-díjas színész a napokban ünnepli születésének 72. évfordulóját. Ennek alkalmából most bemutatjuk melyik az a 10 film, melyek nekünk a legjobban elnyerték tetszésünket.

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Michael Keaton produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing, 1993)

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes – a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége.

Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing, 1993)

Tudtad, hogy…?

… az eredeti Sok hűhó semmiért (1967) című filmben is valódi házaspár játszotta a főszerepeket? Akkor Robert Stephens és Maggie Smith a valóságban is házasok voltak, ahogy Kenneth Branagh és Emma Thompson is a 1993-as változatban. Később mind a két házasság válással végződött.

9. Kísértethistória (Beetle Juice, 1988)

Adam (Alec Baldwin) és Barbara Maitland (Geena Davis)  egy kedves és nyugalmas pár, akik halálos autóbalesetüket követően végre szeretnének örök nyugalomra lelni vidéki házukban, ám a beköltözésüket egy újgazdag család érkezése zavarja meg. A halott házaspár mindent elkövet, hogy elriassza az új lakókat, ám próbálkozásaik csak még kellemetlenebb eredménnyel járnak. Ekkor hívják segítségül a démoni Beetlejuice-t (Michael Keaton), hogy ijessze ki az élőket a házból.

Kísértethistória (Beetle Juice, 1988)

Tudtad, hogy…?

… Michael Keaton bevallása szerint ez a kedvenc filmje?

8. Élőben Bagdadból (Live From Baghdad, 2002)

1990 augusztusában Robert Wiener Michael Keaton, a CNN vakmerő riportere Bagdadba utazik néhány kollégájával, hogy élőben tudósítson az eseményekről. Az iraki diktatúra megdöbbenti a mindenre elszánt médiasztárokat, mert rájönnek, hogy semmi nem az, aminek látszik, és mert a történéseknek sokszor nem csupán tudósítói, hanem áldozatai is egyben. Amikor az életük veszélybe kerül, dönteniük kell: meneküljenek a háborús övezetből, vagy folytassák a közvetítést, akár az életük árán is. Robert és kollégái maradnak, s a szálloda ablakából láthatják Bagdad iszonyú bombázását, és mikrofonnal a kezükben, kamerával a vállukon csalhatnak könnyeket a nézők és önmaguk szemébe.

Élőben Bagdadból (Live From Baghdad, 2002)

Tudtad, hogy…?

… Michael Keaton ebben a filmben nyújtott alakításáért kapta első Golden Globe jelölését?

7. Életem (My Life, 1993)

Bob Jones, a sikeres reklámszakember boldog családi életet él. Megjárja a mennyet és a poklot, amikor megtudja, hogy gyereke fog születni, de azt is, hogy nem éri meg az örömteli eseményt, mert gyógyíthatatlan betegségben szenved. A férfi videokamera elé ül, és tanácsokkal látja el a megszületendő babát.

Életem (My Life, 1993)

Tudtad, hogy…?

… a filmet Sondra Rubinnak ajánlották, az író/rendező, Bruce Joel Rubin édesanyjának?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·