FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek az apaságról

12 fantasztikus film az apaságról, amit látnod kell

11967

A legjobb filmek az apaságról

A filmvilágban rengeteg filmet ihletett meg az apa szerep. Ez rendjén is van, hiszen Apából csak egy van. Alábbi összeállításunkban ebből a témából válogattunk. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik. Neked melyik a kedvenc apaságról szól filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1) Örömapa /Father of the Bride, 1991/

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot és hozzámegyek! Természetes a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné még tudni, hogy egyedül ő, az örömapa érez így?

Örömapa (Father of the Bride, 1991)

2) Az élet szép /La vita è bella, 1997/

1938-ban az ábrándos Guido beleszeret tanárnőjébe, Dorába. A lány egy náci tiszt menyasszonya, Guido viszont félig zsidó. Mindent megtesz azért, hogy a lány ne menjen hozzá a katonához, az esküvőn pincérként is feltűnik. A küzdelme sikerrel zárul, Dorát elveszi, és fiuk születik. Azonban a háború közbeszól, Guidot és családját internáló táborba hurcolják. Hogy szenvedésüket enyhítse, kitalálja, hogy az egész helyzet csak egy játék, ahol a rabok versenyzők, a fogva tartók pedig a játék vezetői. A történet a keserédes humor eszközével mutatja be a fantázia és a szeretet erejét a legnagyobb emberi drámák közepette.

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

3) A boldogság nyomában /The Pursuit of Happyness, 2006/

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

4) Némó nyomában /Finding Nemo, 2003/

A kis bohóchal, Némó, apja figyelmeztetései és dorgálása ellenére elhagyja az óceán biztonságos területeit, hogy kíváncsiságát kielégítve megnézzen egy hajót. Ekkor azonban kifogják, és egy fogorvosi rendelő akváriumában köt ki. Apja rögvest keresésére indul társával, Marlinnal, azonban az út számtalan veszélyt rejteget. Eközben Némó szökési tervét forralja.

Némó nyomában /Finding Nemo, 2003/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·