FILMEZZUNK.HU
Hugh Grant legjobb filmjei

Hugh Grant 10 legjobb filmje

14878

Hugh Grant legjobb filmjei

Sokak szerint Hugh Grant egész Hollywood legcinikusabb színésze, mivel filmjeiben rendre kiparodizálja a saját szakmáját, rávilágít a sztárság árnyoldalára és képes szembe menni népszerű trendekkel. Hugh Grant karakterei évtizedek óta nagyon hasonlítanak egymásra, a legtöbb filmjében egy tehetséges, de már lecsúszott, kicsit szerencsétlen sármos férfit alakít, aki már minden álmáról lemondott. Olykor sablonosnak tűnik már ez a szerep, de Hugh Grant annyira zseniálisan hozza ezt a szerepkört, hogy képes mindig valami újat mutatni és elszórakoztatni minket. Ez alkalomból összeállítottuk az általunk vélt 10 legjobb filmjét.

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Grant produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Bridget Jones naplója (Bridget Jones’s Diary, 2001)

A harmincas szingli Bridget Jones nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbeszedi az életét: leszokik a cigiről és az italról, elkerüli a bajos pasikat, és végre talál magának valakit, akivel boldog tud lenni. A dolog azonban nehezebben indul, mint gondolná. Bridgetnek sok megpróbáltatást kell kiállnia, míg végre rájön, ki is való igazából neki.

Bridget Jones naplója (Bridget Jones's Diary, 2001)

9. Áldatlan állapotban (Nine Months, 1995)

Samnak megvan mindene, ami szem-szájnak ingere: csodás barátnő, pompás állás és egy tűzpiros csodaautó. Ám az életben semmi nem lehet tökéletes. Akkor csap be a legnagyobb ménkű, amikor a legderültebb az ég! Gyereke lesz! Az idő fogy, Samnek egyre sietősebb: 9 hónap alatt be kell hogy nőjön a feje lágya, végre igazi felnőtté kell válnia.

Áldatlan állapotban (Nine Months, 1995)

8. Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994)

Charles (Hugh Grant) és barátai az esküvők gyakori vendégei. Gareth (Simon Callow) és Matthew (John Hannah), a homoszexuális pár kivételével a többi fiú mind a nőket hajkurássza. Charles az egyik esküvőn összeismerkedik Carrie-vel (Andie MacDowell), akibe rögtön beleszeret. Egy varázslatos estét töltenek el együtt, de másnap minden visszatér a régi kerékvágásba. Ezt követően több esküvőn és egy sajnálatos temetésen is összefutnak, de valami mindig kettőjük útjába áll. Hónapokkal később Charles az esküvőjére készülődik, amikor feltűnik Carrie, és közli vele, hogy elvált. Charles nehéz döntés előtt áll, vagy oltár elé vezeti menyasszonyát, vagy megszökik Carrie-vel.

Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994)

7. Florence: A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins, 2016)

Egy igaz történet Florence Foster Jenkinsről, aki arról álmodott, hogy operaénekes lesz. Ennek azonban volt néhány akadálya: rettenetes ritmusérzéke és borzasztó énekhangja.

Florence: A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins, 2016) - Kritika

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·