FILMEZZUNK.HU
Colin Firth legjobb filmjei

10 Colin Firth film, amit látnod kell

23287

6. Leány gyöngy fülbevalóval (Girl With a Pearl Earring, 2003)

A tizenhét éves Griet (Scarlett Johansson) édesapja megvakul egy kemence felrobbanásánál, ezért a lány kénytelen cselédnek szegődni a festő, Johannes Vermeer (Colin Firth) családjához. A lány kortalan szépsége felkelti a festőművész érdeklődését, és bár neveltetésük és társadalmi helyzetük gyökeresen más, a mester észreveszi Griet ösztönös tehetségét, és fokozatosan beavatja őt művészetének titokzatos világába. Amikor anyósa, Maria Thins (Judy Parfitt) észreveszi, hogy Griet lett Vermeer múzsája, veszedelmes döntést hoz.

Leány gyöngy fülbevalóval (Girl With a Pearl Earring, 2003)

5. Mamma Mia! (2008)

Donna (Meryl Streep) sikeres és független nő, szállodát vezet egy kis görög szigeten, és egyedül neveli lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried). Elérkezett az ideje, hogy az ifjú Sophie férjhez menjen. Az esküvőre hivatalosak Donna régi barátnői, Rosie (Julie Walters) és Tanya (Christine Baranski), így régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók újra összeállhat. Az esküvői készülődés közben Sophie-t  leginkább az apja kiléte foglalkoztatja. Úgy dönt, hogy meghív három férfit Donna múltjából, hátha kiderül, ki a vér szerinti apja. Az esküvő napja eseményekkel teli, új szerelmek bimbóznak és régiek elevenednek fel.

Mamma Mia! /Mamma Mia! 2008/

4. Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár, és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas.

Igazából szerelem /Love Actually, 2003/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·