FILMEZZUNK.HU
Colin Firth legjobb filmjei

10 Colin Firth film, amit látnod kell

23289

3. Kingsman – A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service, 2014)

A veterán tikosügynök (Colin Firth) egy nap felkeresi egy volt barátja fiát, hogy a szárnyai alá vegye. Bár a fiú elsőre nem tűnik alkalmasnak semmilyen különleges feladat elvégzésére, csakhamar az események kellős közepében találja magát.

Kingsman 2 (Kingsman: The Golden Circle)

2. Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice, 1995)

Jane Austin az angolok egyik legkedveltebb “társasági” írónője volt, akinek humorától, éleslátásától kevesen menekülhettek. Ez a sorozat az idilli angol Regency korba visz vissza, egy vidéki kúriába, a meseszép Shropshire-be, ahol Mr. és Mrs. Bennett azon igyekeznek, hogy öt leányukat méltóképp kiházasítsák. A lányok közül Elizabeth a legfigyelemreméltóbb teremtés, ami a szomszédban vendégeskedő Mr. Darcynak is feltűnik. Ám Elizabeth büszke és okos teremtés, Darcy pedig gőgös, rátarti ember… Csodálatos, romantikus szerelmi történet, meseszép helyszínekkel és kiváló színészekkel. A férfi főszerepet játszó Colin Firth egy egész országot magába bolondított nem csak Angliában, hanem szerte a világban.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

1. A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

II. Erzsébet királnyő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen elétrő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önmbizalmát és hangját is.

A király beszéde 2010

15 igaz történeten alapuló film, amit látnod kell

Neked melyik a kedvenc Colin Firth filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu facebook oldalán!

(Történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·