Guy Ritchie legjobb filmjei

A 7 legjobb Guy Ritchie által rendezett film

10233

Guy Ritchie legjobb filmjei

Guy Ritchie angliai származású rendező, producer és író. Filmes karrierjét 1993-ban kezdte kifutófiúként. Tehetségének és céltudatosságának köszönhetően nem kellett sokáig döngetnie a filmgyár kapuit, két év múlva már videoklipeket és reklámokat rendezhetett. Az így keresett pénzt Ritchie egy húszperces rövid játékfilm, a The Hard Case elkészítésébe fektette. Manapság már olyan kasszasikereket jegyez, mint a Sherlock Holmes 1-2. vagy a Spíler. Születési nevén Guy Stuart Ritchie a napokban ünnepli 50. születésnapját, amelynek alkalmából összegyűjtöttük a hét legjobb filmet, amelyet ő rendezett.

Kihagytuk kedvenc filmedet a legendás rendezőtől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Guy Ritchie által rendezett produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

7. Arthur király: A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)

Arthur egy ravasz, nagyszájú csirkefogó, aki Londonium sikátoraiban vezeti a bandáját, és megpróbál életben maradni a riválisai ellenében. Születése azonban titkot rejt. A férfi egészen addig nem sejt semmit, amíg rá nem talál egy különleges kardra, az Excaliburra. Arthur az Ellenállás tagjai közé keveredik, ahol megismerkedik a fiatal és titokzatos nővel, Guinevere-rel, kitanulja a kardforgatást, és miután készen áll, népével a zsarnok Vortigern ellen vonul, aki meggyilkolta szüleit, és elrabolta koronáját.

6. Revolver (2005)

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billyvel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Machával (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avinak (André Benjamin) és Zacknek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Machával és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

5. Spíler (Rocknrolla, 2008)

Egy orosz milliomos maffiózó törvénytelen ingatlan ügyletet vezényel le Londonban, amivel dollármilliók kerülnek ki az alvilági piacra. A londoni alvilág összes szereplője akcióba lendül, hogy részt kapjon az üzletből, a veszélyes bűnöző lordtól kezdve egy bájos tanácsadónőig, egy korrupt politikusig, és egy piti tolvajig mindenki gyorsan akar meggazdagodni ezen az akción.

4. Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., 2015)

Az 1960-as évek elején járunk, a hidegháború időszakában. Napoleon Solo (Henry Cavill) CIA ügynöknek és Illya Kuryakinnak (Armie Hammer) a KGB-től több év ellenségeskedés után egy közös küldetést kell végrehajtaniuk, egy titokzatos nemzetközi bűnszervezet ellen, ami nukleáris fenyegetést jelent a világra

3. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

Eddy (Nick Moran) apja annak idejét csinos kis summát nyert Baltás Harrytől (P. H. Moriarty). Bárt nyitott belőle, amely azóta is jól menő üzlet. Eddy szintén szakítani akar némi lóvét, ezért ő is leül a kártyaasztalhoz Harryvel. A fiú azonban veszít, méghozzá olyan sokat, hogy a bár is veszélybe kerül. Közben Harry, aki fegyvergyűjtő, újabb kincsekre bukkan, és szokás szerint tolvajokat küld a muzeális kétcsövűekért. A továbbiakban a pénz és a fegyverek gyakran gazdát cserélnek.

2. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma bokszoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rossz arcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

1. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) karaktere is halad a korral. Zseniális nyomozási módszerei és kiváló küzdőképessége a régi és klasszikus, ám a detektív már vérbeli akcióhős és nőcsábász is. Sherlock Holmes és társa, Dr. Watson (Jude Law) egy olyan ügyön dolgozik, amely egész Anglia vesztét is okozhatja, így szükségük is lesz minden erejükre és képességükre, hogy megoldják a szövevényes problémát.

Kihagytuk kedvenc filmedet a legendás rendezőtől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Guy Ritchie által rendezett produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10 film a 80-as évekből, amikért máig odáig vagyunk

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·

Hozzászólások

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download