FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

217

A legjobb posztapokaliptikus filmek

Mindenek előtt tisztázzuk a kedves Olvasóinkkal, hogy mit is jelent a posztapokaliptikus film fogalma. A közeli jövőben játszódik, valamilyen katasztrófa (földrengés, atomháború, zombi-apokalipszis stb.) után. Az emberi civilizáció összeomlott, az egész bolygót romvárosok és radioaktív sivatagok borítják, a túlélésért való küzdelem folyik. Jellegzetes elemei a zombik, banditák és páncélozott autók, kamionok. Így, hogy tisztáztuk vágjunk is bele! Íme az általunk legjobban kedvelt 15 posztapokaliptikus film.

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mi az a posztapokaliptikus film, amit feltétlenül ajánlanál másnak! Természetesen az általunk összeállított 15 legjobb posztapokaliptikus film saját véleményen alapszik!

15. Omega ember (The Omega Man, 1971)

Üdvözöljük a jövőben! A jövőben, ahol az emberiséget egy kegyetlen háború biológiai fegyvere, egy szörnyű vírus tizedelte meg. Los Angeles most szél fútta, elhagyatott szellemváros, ahol a napsütötte utcákon csupán Neville (Charlton Heston) furikázik járgányán, hogy túlélőkészletét feltöltse. Ám el kell rejtőznie mielőtt lemegy a nap, ugyanis ekkor merészkedik elő a többi földlakó. Ők alkotják a Családot, a fertőzött, mutáns, gonosz új nép szövetségét. Egy nap Neville találkozik Lisával (Rosalind Cash) és egy csoport egészséges gyermekkel. Innentől Neville célja emberi fajunk megmentése lesz.

Omega ember (The Omega Man, 1971)

14. Feledés (Oblivion, 2013)

Jack Harper (Tom Cruise) az utolsó robotrepülő szereplők egyike. A Föld kihalt, és egy hosszú háború következményeként a felismerhetetlenségig megváltozott. Jack küldetése a végéhez közeledik, ám életét teljesen felforgatja egy gyönyörű idegen, aki hajójával a Földre zuhant. A férfi számára hamarosan világossá válik, hogy semmi sem az, aminek korábban hitte, az emberiség sorsa pedig egyedül rajta áll.

Feledés (Oblivion, 2013)

13. Sztalker (Stalker, 1979)

A fantasztikus történet a Földet egykor meglátogató jövevényekről szól. Távozásuk után hátrahagynak egy zónát, amiről úgy gondolják, hogy az emberi létre káros hatással van, ezért senki nem lépheti át. De mint minden, ami tilos, rendkívüli érdeklődést vált ki. Különféle emberek igyekeznek behatolni és létrejön egy új foglalkozás is, amit sztalkernek neveznek.

Sztalker (Stalker, 1979)

12. Wall-E (WALL-E, 2008)

Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő – E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. EVA az égből érkezik egy űrhajóval, s látszólag keres valamit. Mikor megtalálja, úgy távozik, ahogy érkezett. WALL-E-t azonban az érzelmei arra hajtják, hogy vele tartson, felkapaszkodik a távozó űrhajóra, majd átszeli így a galaxist, hogy ezzel megkezdődjön élete nagy utazása, illetve kalandja, melynek során egyrészt küldetést talál magának, másrészt egy jó barátot.

Wall-E (WALL-E, 2008)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·