FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek igaz történetek alapján

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

89608

Inspiráló filmek igaz történetek alapján

Sokszor, amikor nehézségekkel küzdünk, abból tudunk a legjobban erőt meríteni, ha látjuk, hogy vannak emberek, akiknek sikerült felállni a padlóról, akik le tudták győzni a nehézségeiket és győztesen jöttek ki a küzdelmeikből. Most tíz ilyen filmet hoztunk, hogy legyen mibe kapaszkodnod akkor is, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnéd. Íme 10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek!

Összeállításunk, melyben az általunk legjobban kedvelt inspiráló filmek vannak, még sok-sok hasonló témájú produkcióval bővíthető lenne. Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek Ti melyiket ajánlanátok a leginkább.

10. A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

9. Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

Életrevalók (Intouchables, 2011)

8. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

7. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·