FILMEZZUNK.HU
Predator - A ragadozó (2018) - Előzetes

Hatalmasat bukott a Predator! – Hétvégi bevételi lista, USA

4201

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. szeptember 14-16.

Történelmi mélyponton nyitott a Predator – A ragadozó! A Predator franchise legújabb része rekorddal indította a mozis szereplését, azonban erre a legkevésbé sem lehetnek büszkék az alkotók és a stúdió, írja a mafab.hu. Ugyanis ennél gyengébben még soha nem kezdett élőszereplős film, amit Észak-Amerikában több mint négyezer vásznon mutattak be. A produkció 24 milliós hétvégi bevétele még a tavalyi A múmiá-t is alulmúlta, arról nem is beszélve, hogy a különösebb felhajtás nélkül bemutatott 2010-es Ragadozók több mint ezer vászon lemaradással is túltejesítette. Ami a nemzetközi piacot illeti, ott sem szerepelt kimagaslóan A ragadozó, így a film összbevételei az első hétvége után alig haladják meg az 50 milliót, ami épp ahhoz lesz elég a becslések szerint, hogy ne legyen teljes ráfizetés a Fox számára.

Predator - A ragadozó - Kritika

A dobogó második fokát Az apáca szerezte meg 18,2 millióval, ami egy zsánerfilmhez képest kiváló teljesítmény, és a képletből azt sem érdemes kihagyni, hogy a mindössze 22 millióból forgatott horror már most 230 millió dollár értékben váltottak jegyet világszerte. A harmadik helyet Anna Kendrick és Blake Lively thrillerje, az Egy kis szívesség szerezte meg, mely kétségkívül az év ideig egyik legnagyobb meglepetés sikerfilmje. A kritikusok a nézőkkel egyetemben rajongtak érte, ezt pedig a 16 milliós hétvégi eredmény is alátámasztja.

Leszorult a dobogóról Matthew McConaughey kábszeres drámája, a White Boy Rick , mely nem aratott osztatlan sikert a szakmai körökben sem. Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül az Unbroken: Path to Redemption fért még fel a listára. A 2,3 milliós bevétel a kilencedik helyre volt elegendő. A mezőnyben továbbra is magabiztosan őrzi a helyét a körberajongott és pazar bevételeket produkáló Crazy Rich Asians, de jól tartja magát Jason Statham cápás mozija, a Meg – Az őscápa is. Míg előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik helyen zárta a hétvégét.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Predator – A ragadozó – $24M / $54,7M
  2. Az apáca – $18,2M / $228,7M
  3. Egy kis szívesség – $16,1M / $19,6M
  4. White Boy Rick – $8,8M / $8,8M
  5. Crazy Rich Asians – $8,7M / $187,5M
  6. Peppermint: A bosszú angyala – $6,1M / $25,7M
  7. Meg – Az őscápa – $3,8M / $505,3M
  8. Keresés – $3,2M / $45,8M
  9. Unbroken: Path to Redemption – $2,4M / $2,4M
  10. Mission: Impossible – Utóhatás – $2,3M / $761M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Predator – A ragadozó (2018) – Kritika

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·