FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

41360

15 film, amiben a pénz játssza a főszerepet

Legújabb cikkünkben azokat a filmeket vettük górcső alá, melyben nem egy színész, vagy színésznő játssza a főszerepet, hanem a pénz diktálja a tempót. Természetesen a színészeknek is fontos szerep jut az alábbi produkciókban, de ők most csak a mellékszereplők. Íme az általunk 15 legjobban kedvelt film, melyben egyértelműen a pénz körül forog minden.

Ha kihagytuk toplistánkból kedvenc témával kapcsolatos alkotásodat, és szívesen ajánlanád nekünk, vagy a kedves Olvasóknak, akkor írd le a címét hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

15. A nagy likvidátor (Other People’s Money, 1991)

A vígjáték főszereplője egy Wall Street-i tőzsdecápa, Lawrence Garfield (Danny DeVito) akit két dolog érdekel: a pénz és a nők. Az előbbiből pedig elsősorban a mások pénze, na és lehetőleg sok. Bevételének fő forrása a csőd szélén álló vállalatok felvásárlása és feldarabolása, melyben legújabb kiszemelt áldozata a New England Drót és Kábel nevű cég. Ám ezúttal tervei komolyabb ellenállásba ütköznek, mint általában, mert a cég vezetője, Andrew Jorgenson (Gregory Peck) kemény diónak bizonyul, ellenfele, egy New York-i jogásznő pedig egyenesen személyes támadásnak veszi a dolgot. Ám a ravasz és dörzsölt Garfieldet nem kell félteni, méltó ellenfele a lelkes, és egyben gátlástalan Kate-nek (Penelope Ann Miller). Az ellentétes érdekek a tárgyalóteremben csapnak össze.

A nagy likvidátor (Other People's Money, 1991)

14. Mr. Milliárd (Mr. Billion, 1976)

Guido (Terence Hill) nagybátyja hatalmas vagyonát akkor örökölheti, ha húsz napon belül megjelenik San Franciscóban. Teljesíti rokona óhaját, de a repülő helyett kalandosabb utat választ: hajón, vonaton, lóháton, majd ejtőernyővel landol az Újvilágban a kívánt helyen. Útközben beleszeret egy szépséges detektívnőbe, és üldözőbe veszi néhány gazfickó, akik úgy vélik, az örökség az ő kezükben méltóbb helyen lenne.

Mr. Milliárd (Mr. Billion, 1976)

13. A nagy dobás (The Big Short, 2015)

Amikor négy kívülálló pénzügyi szakember előre látta, amit sem a nagy bankok, sem a média, sem a kormány nem tudott észrevenni: a nagy gazdasági világválság közeledtét, egy merész befektetésre szánják el magukat, amely látszólag szembe megy minden logikával.

A nagy dobás - The big short 2015

12. A bennfentes (The Insider, 1999)

A derék kutatómérnök, dr. Wigand (Russell Crowe) elmondja a sajtónak, hogy cége mesterségesen dúsítja nikotinnal a cigarettákat, függőséget alakítva ki a fogyasztókban. A tét: 246 milliárd dollár. Csupán ő vállalja, hogy a nyilvánosság előtt elmondja az igazságot. Leleplező interjút ad egy újságírónak (Al Pacino), ám a tévétársaság letiltja az anyagot. Wigand élete veszélybe kerül, házassága tönkrement, akár le is csukhatják. Az újságíró megpróbálja mindenki ellenében menteni bátor informátorát…

A bennfentes (The Insider, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·