FILMEZZUNK.HU

Christoph Waltz – 10 meglepő érdekesség az Oscar-díjas színészről

17157

Christoph Waltz érdekességek

Christoph Waltz Ausztriában született, kétszeres Oscar-, és kétszeres Golden Globe-díjas színész. Szülei díszlet- és kosztümtervezéssel foglalkoztak, nagyszülei színházi színészek voltak. Érdekesség, hogy Michael Haneke neves rendezővel közös nevelőapjuk volt. A Becstelen brigantyk és a Django elszabadul sztárja a héten ünnepli 67. születésnapját, melynek alkalmából most megtudhattok róla néhány érdekességet.

10 érdekesség Christoph Waltz, kétszeres Oscar-díjas színészről

A Becstelen brigantyk és a Django elszabadul sztárja a héten ünnepli 65. születésnapját, melynek alkalmából most megtudhattok róla néhány érdekességet

(1) Nemzetiség

2010 augusztusában valóságos vita támadt az osztrák médiában, mikor kiderült, hogy Christoph nem osztrák, hanem német állampolgár. Mivel édesapja német állampolgár volt, így az ő leszármazottjaként (bár Bécsben született) német állampolgárrá vált. Christoph idegesen válaszolt az állampolgársága kapcsán támadt találgatásokkal kapcsolatos kérdésekre; az újságírók kérdéseire kifejtette, hogy osztráknak érzi magát, a német állampolgárság csupán egy jogi, mellékes dolog:

“Bécsben születtem, Bécsben nőttem fel, Bécsben jártam iskolába, Bécsben érettségiztem, Bécsben tanultam, Bécsben kezdtem el dolgozni, Bécsben játszottam először színházban, Bécsben forgattam először, és van még egy-két bécsi részlet. Mennyire szeretnének még osztrákabbá tenni?”

(2) Kezdeti évek

Waltz a színészmesterséget a bécsi Max Reinhardt Intézetben és a neves New York-i Lee Strasberg Film és Színházi Intézetben sajátította el. Ezt követően Zürich és Bécs legjobb színházaiban játszott.

10 érdekesség Christoph Waltz, kétszeres Oscar-díjas színészről

(3) Nyelvtudás

Christoph folyékonyan beszél németül, franciául és angolul, és mindhárom nyelvet beszéli a Becstelen brigantykban és a Django elszabadulban is. Előbbiben Landa ezredes olaszul is beszél a filmben, Christoph megerősítette, hogy a való életben nem beszéli a nyelvet. A német fordításokban mindig leszinkronizálja magát.

(4) Család

Korábbi házasságából három felnőtt gyermeke van, jelenleg egy lányt nevelnek feleségével, Judith Holste jelmeztervezővel. Egyik fia ortodox zsidó, aki rabbi Izraelben. Első felesége zsidó volt. A család Londonban és Berlinben él.

10 érdekesség Christoph Waltz, kétszeres Oscar-díjas színészről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·