FILMEZZUNK.HU
Kate Winslet 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Kate Winslet 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

27117

Kate Winslet legjobb filmjei

Kate Winslet néhány jelentéktelen szerep után 17 évesen, 1994-ben tört be a film világába, amikor Peter Jackson ráosztotta az egyik főszerepet a Mennyei teremtményekben. Innen nem volt megállás a világhírnévig! Az Oscar-díjas színésznő a napokban ünnepli születésének a 48. évfordulóját, melynek apropójából összeválogattuk a tíz kedvenc alkotásunkat tőle.

Neked melyik a kedvenc Kate Winslet filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures, 1994)

Pauline és Juliet egy új-zélandi kisvárosban élnek. Az iskolában barátkoznak össze, a köztük lévõ társadalmi különbség ellenére. Juliet angol és jól szituált, Pauline rosszul öltözött és szülei mindennapos gondjai lehúzzák nagyra törõ álmait. Ketten együtt elhatározzák, hogy izgalmas regényeket írnak, de közben egyre mélyebbre merülnek a képzelet világába.

Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures, 1994)

9. Mildred Pierce (2011)

A filmdrámában a csinos fiatalasszony, Mildred Pierce elhagyja férjét és két kislányával elköltözik a városból. Mildred nem nagyon ért semmihez; házas évei alatt süteményeket készített és adott el barátainak és ismerőseinek. Bolti eladóként szeretne elhelyezkedni, de nem kap ilyen jellegű munkát. Egy asszony alkalmazná őt házvezetőnőként, ám ezt Mildred túl alantas munkának érzi. Belátja, hogy muszáj valamilyen állást vállalnia, ha elakarja tartani gyerekeit, így végül pincérnő lesz.

Mildred Pierce (2011)

8. Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004)

A színműveiről ismert skót szerző, James M. Barrie (Johnny Depp) szerzői válsága közepén ismerkedik meg a Llewelyn Davies fiúkkal és édesanyjukkal, Sylviával (Kate Winslet), akikkel szoros barátságot köt. Képzelőerejük segítségével indulnak közös kalandokra indiánokkal, kalózokkal és megannyi csodával, amelyekből végül Barrie megalkotja az évszázad legmagávalragadóbb  történetét egy fiúról, aki soha sem akar felnőni.

Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004)

7. Holiday (The Holiday, 2006)

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös kolléganőjüket. Amanda is rájön, hogy a barátja hűtlen volt hozzá, és szakít a férfival. A lányok – egymástól távol – úgy döntenek, változtatnak életükön. A világhálón akadnak egymásra, és rögtön megtalálják a közös hangot. Az egyikük Londonban, a másikunk Los Angelesben él, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek. Mikor elfoglalják új lakhelyeiket, hamarosan felborulnak a pasimentes vakációra vonatkozó terveik.

Holiday (The Holiday, 2006)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·