FILMEZZUNK.HU
Nevem: Thomas

“Nevem: Thomas”- Terence Hill legújabb filmjét egy lelki olvasmány inspirálta

2029

Terence Hill legújabb filmjét egy lelki olvasmány inspirálta

Október 4-től mutatják be a magyar mozik a “Nevem: Thomas” című filmet, amelynek főszereplője Terence Hill. A világsztár a napokban Budapesten járt, hogy ezzel is segítse a film hírverését, amely egy igazi filmdráma, mintsem vígjáték. Terence Hillt egy híres katolikus író, Carlo Carretto inspirálta, aki az utóbbi idők legkedveltebb olasz lelki írója -írja a 777blog.hu.

Carlo Carretto 1954-ben úgy döntött, hogy a pusztaságba vonul imádkozni, így követve példaképét, Boldog Charles de Foucauld szerzetest. Leghíresebb műve a magyarul is olvasható “Levelek a sivatagból” címen, amely olvasmány nem mást inspirált film készítésre, mint Terence Hillt. A Bud Spencerrel legendás párost alakító, a Don Matteo című sorozatban papot alakító hívő színészt bevallása szerint ez a könyv indította arra, hogy elinduljon motoros önismereti útjára: “Spanyolországba megyek, hogy újra elolvassam ezt a könyvet” – említi a filmben is a főszereplő.

“Che tempo che fa” című talkshow vendégeként is bizonyította a színész, hogy rengeteget tud a sivatagban vezeklő katolikus szerzőről: “Carlo Carretto egy fantasztikus olasz katolikus volt, akiben mindig megvolt az egyszerűségre való törekvés, amely Ferenc pápát is jellemzi. Carretto Algériába vonult imádkozni, de a gyártás a mi stábunkat csak a spanyolországi Almeríáig engedte” – fejezte be viccesen a színész, aki azt is elárulta, hogy az andalúz vidéken rengeteg western filmet forgattak még Bud Spencerrel.

A Nevem: Thomas a hírek szerint Terence Hill utolsó egész estés filmje, amelynek nem csak főszereplője, hanem rendezője és forgatókönyvírója is egyben. Az olasz legenda örökös társának, Bud Spencernek ajánlotta az alkotást.

Bud Spencer – 10 meglepő érdekesség a legendás pofonosztóról

(Forrás: 777blog.hu)


Article Tags: · · · · ·