FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb film, amelyben gyerekek kapták a főszerepet

36059

Legjobb filmek gyerekekkel a főszerepben

A gyerekekről szóló filmek mindig izgalmasak és kalandosak még a felnőttek számára is. Éppen ezért most azokat a filmeket gyűjtöttük össze, amelyek a számunkra is tanulságosak lehetnek. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc gyerekekről szóló filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

10. Lassie hazatér /Lassie Come Home, 1943/

A Carraclough család anyagi nehézségei miatt kénytelen eladni a család kedvencét, Lassie-t, a skótjuhászt Rudling hercegének. Leginkább kisfiukat viselte meg az elválás. A kutyus nem éppen olyan bánásmódban részesül új gazdájánál, mint amilyenre előző tulajdonosai számítanak, ezért a honvágytól szenvedő állat megszökik és izgalmas kalandokon átverekedve magát végül hazatér igazi családjához. Ehhez azonban a hercegnek is lesz egy-két szava.

Lassie hazatér (Lassie Come Home, 1943)

9. Könyörtelenek /Ondskan, 2003/

A Könyörtelenek című dráma főhőse a 16 éves Erik, aki előszeretettel erőszakoskodik az iskolában. Az otthonról hozott brutalitás következményeképpen a vezetőség eltanácsolja az intézményből. A fiú egy híres magániskolába kerül, ahol eddigi élete teljesen felborul. Az elit iskola falai között az idősebb és módosabb fiúknak köszönhetően pokol az élete. Egymást érik a nyilvános brutális megalázások, és aki ezt nem tűri vagy megfutamodik előle, az hamar a legfőbb célpontjává válik az elit kommandónak. A fiú így a másik oldalon találja magát, nem ő méri a csapásokat, hanem kapja azokat.

Könyörtelenek /Ondskan, 2003/

8. A hullám /The Wawe, 2008/

Németország egy átlagos iskolájában egy projekthét keretein belül a tanár Rainer Wenger különös kísérletbe kezd: úgy akarja érzékeltetni diákjaival, hogyan működik egy diktatúra, hogy felépít egyet az osztályból. A kísérlet azonban kicsúszik az irányítása alól. A mozgalom, amelyet a diákok “Hullám”-nak neveztek el, egyre rémisztőbb méreteket ölt, és ki tudja, meg lehet-e még állítani.

A hullám /The Wawe, 2008/

7. Az első igazi nyár /The Way, Way Back, 2009/

Ez a nyár egész jól alakul Duncan (Liam James), a tipikus, otthonülő 14 éves fiú számára, akinek sem barátai, sem önbizalma sincs. Az egész azzal kezdődik, hogy nyári kirándulásra indulnak édesanyjával, anyja párjával és annak lányával. Bár Duncan nagyon szégyellős, mégsem akar végig a szobájában kuksolni. Ekkor még nem is sejti, hogy a vízi park meglátogatása megváltoztatja az egész nyarat.

Az első igazi nyár (The Way, Way Back, 2013)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·