FILMEZZUNK.HU
10 Hugh Jackman film, amit kár lenne kihagyni

10 Hugh Jackman film, amit kár lenne kihagyni

28576

Hugh Jackman legjobb filmjei

Hugh Jackman Sydney-ben született, az 5 testvér közül a legfiatalabbként. Szülei, az angol származású Chris Jackman és Grace Watson gyermeküket egy drága fiúiskolába, a Knox Grammar Schoolba íratták be, ahol pályafutása 1985-ben indult, a My Fair Lady című musicallel. A népszerű ausztrál színész a napokban ünnepli születésének az 55. évfordulóját, melynek alkalmából nem maradhatott el Top10-es listánk! Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Ausztrália (Australia, 2008)

A második világháború kezdetén Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), a brit nemes Ausztráliába utazik, hogy találkozzon férjével, Maitland Ashley-vel. A férfi marhatenyésztője érkezik a nő elé, akit mindenki csak úgy ismer, a Hajcsár (Hugh Jackman). Amikor Darwin városába érnek, a nőnek szembesülnie kell a szomorú hírrel, miszerint a férjét meggyilkolták, valaki pedig lopja a marhákat. Sarah megbízható embereket gyűjt maga köré, hogy keresztülvágjanak Ausztrália földjén a marhákkal.

Ausztrália (Australia, 2008)

Tudtad, hogy…?

… a forgatás során Nicole Kidman megmentette Hugh Jackman életét? A kalapjával levett Jackman lábáról egy halálos csípésű skorpiót.

9. Kardhal (Swordfish, 2001)

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

Kardhal (Swordfish, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a film kezdőjelenetét, amely 2001-ben a Warner Brothers történetének legösszetettebb vizuális effektjeit tartalmazta, 135 kamerával vették fel?

8. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A szívszaggató, romantikus és heroikus Victor Hugo-történet visszatért a filmvászonra. Szerelem, szenvedély, álmok, áldozat és megváltás – az emberi lélek túlélésének nagy próbatételeivel szembesülünk Tom Hooper alkotásában. A Napóleoni háborúkat követő nyugtalan évtizedekben egy megkínzott ember szükségből tolvaj lesz, majd fegyenc, s hiába próbál a helyes úton maradni, a társadalom valahogy mindig gondoskodik üldöztetéséről. Miután rettentő szegénységben próbálta felnevelni nővére hét gyermekét, börtönbe jut lopásért. Szabadulása után immáron jómódú polgárként igyekszik inkognitóban élni, de ismét gályarabságra jut, ahol egy munkásnő leányának gondját is magára veszi, hogy aztán újabb nehéz akadályokat gördítsen elébük a sors.

A legjobb musical filmek

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman 36 órán keresztül nem fogyasztott folyadékot azért, hogy hitelesebb legyen az arca, amikor fegyencet alakít?

7. Kate és Leopold (Kate & Leopold, 2001)

Mindenáron meg kell felelniük környezetük egyre növekvő elvárásainak. Kate a tipikus, éjjel-nappal rohanó, menedzser, aki a marketingszakmába lassan belefásulva csupán egy dolgot, az üzleti sikert tartja szem előtt. Leopold, pontosabban Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten Albany harmadik hercegeként kifogástalan úriember és agglegényként remek parti.

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman órákat vett a 19. századi etikettből Jane Gibson szakértőtől (aki az Értelem és érzelem (1995) színészeit is segítette)? Emellett megtanult társas táncolni és lovagolni is a film kedvéért.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·