FILMEZZUNK.HU

Minden idők 8 legjobb filmje a szabadságról

11592

Filmek a szabadságról

Csak kevesen gondolkodnak el azon, hogy mivé lett volna a világ a vakmerő szabadságharcosok és a túlerővel szemben bátran kiálló, nemes lelkű emberek nélkül. A filmvilág rengeteg olyan igaz történetet dolgozott már fel, mely ilyen hősökről szól, de olyan elgondolkodtató sztorikat is filmvászonra vittek, melyek kitaláltak ugyan, de átformálják a gondolkodásmódunkat az élni akarásról, a boldogság kereséséről és megtalálásáról, és legfőképpen a szabadságról.

1. Gladiátor (Gladiator, 2000)

Egy volt római hadvezér, Maximus (Russel Crowe) bosszút áll a korrupt és velejéig romlott Commodus császáron (Joaquin Phoenix), aki meggyilkoltatta Maximus családját, és a gladiátorok kegyetlen sorsára juttatta az életben maradt családfőt.

Gladiátor 2000

2. Rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Amikor Sir William Wallace (Mel Gibson) menyasszonyát kivégzik, mert ellenállt egy erőszakoskodó angol katonának, Wallace felkelést robbant ki I. Eduárd angol király (Patrick McGoohan) ellen.

Mel Gibson

3. Adaline csodálatos élete (The Age of Adaline, 2015)

Minden nő álma az, hogy 80 évesen is fiatalos legyen, és ne tűnjön öregnek a lánya mellett sem. Adaline-nak (Blake Lively) megadatik ez a kín: az ugyanis, hogy nem öregedhet meg a szerelme mellett, örökös rabságot jelent számára, szabadsága pedig csupán szerencsés véletlenek sorozatából fakadhat.

Adaline varázslatos élete (The Age of Adaline, 2015)

4. Amazing Grace (2006)

Az idealista William Wilberforce (Ioan Gruffudd) elkormányozza a történelem hajóját az angol parlamentben a rabszolgatartás veszélyes vizeiről a transzatlanti rabszolga-kereskedelem eltörléséig.

A szabadság himnusza /Amazing Grace, 2006/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·