FILMEZZUNK.HU

Sötét folyosók (2018) – Kritika

2125

Sötét folyosók (Down in a Dark Hall, 2018) – Kritika

Népszerű és hálás műfaj a rendezők körében a sötét, misztikus, rejtélyekkel teli horror. A Lois Duncan bestsellere alapján készült Sötét folyosók sem kivétel ezalól. Kevés újdonságot vonultat fel ugyan a rendező, Rodrigo Cortés (Élve eltemetve, A gyilkos médium), mégis átjárja a filmet egy különös, enyhén nyugtalanító, finoman misztikus hangulat.

Sötét folyosók (Down in a Dark Hall, 2018) - Kritika

A történet szerint Katherine Gordyt (Anna Sophia Robb – A tízcsapás, Hipervándor, A Boszorkány-hegy) anyja és mostohaapja végső megoldásként bentlakásos iskolába viszi, Black Wood Hall-ba, ahol szigorú napirendben tölti majd mindennapjait társaival egyetemben. Az alapvetően problémás, tehetségtelen tinik rövid időn belül tehetségesek lesznek több területen is. Az igazgatónő, Madame Duret (Uma Thurman – Ponyvaregény, Kill Bill 1-2, A szuper exnőm) két tanárral valamint a fiával neveli és oktatja a lányokat, miközben láthatóan titkolnak valamit a sötét múltú házzal kapcsolatban. Céljuk, hogy rejtetten forralt tervüket beteljesítsék.

A színészi játékot a filmhez illőnek tartom mindenki részéről, Uma Thurman nagyszerűen hozza a szigorú igazgató szerepét, igazán sokoldaló színésznő, ezt már sokszor bizonyította és most is helyt állt.

Gyakorlatilag mondhatjuk, hogy ő viszi el hátán a filmet ilyen szempontból. A többi karaktert megformáló színészek sem rosszak, de nem mondanám kiemelkedőknek, inkább átlagosnak. Nem pont ők fognak eszünkbe jutni, ha felidézzük magunkban ezt a filmet.

Sötét folyosók (Down in a Dark Hall, 2018) - Kritika

A paranormálisba hajló történet sajnos kiszámítható, lassan bontakozik ki, már-már vontatottan. S bár a csattanó vagy a váratlan fordulat elmarad, Katherine édesapja elvesztéséből fakadó fájdalma végig érződik, ami könnycseppet csalhat az arra érzékenyek szemébe, feledtetve, hogy sajnos ez is csak egy megszokott klisékkel teli film.

//Szabó László kritika//

8 meglepő érdekesség a szülinapos Uma Thurman-ről

Sötét folyosók (Down in a Dark Hall, 2018) - Kritika Népszerű és hálás műfaj a rendezők körében a sötét, misztikus, rejtélyekkel teli horror. A Lois Duncan bestsellere alapján készült Sötét folyosók sem kivétel ezalól. Kevés újdonságot vonultat fel ugyan a rendező, Rodrigo Cortés (Élve eltemetve, A gyilkos médium), mégis átjárja a filmet egy különös, enyhén nyugtalanító, finoman misztikus hangulat. A történet szerint Katherine Gordyt (Anna Sophia Robb - A tízcsapás, Hipervándor, A Boszorkány-hegy) anyja és mostohaapja végső megoldásként bentlakásos iskolába viszi, Black Wood Hall-ba, ahol szigorú napirendben tölti majd mindennapjait társaival egyetemben. Az alapvetően problémás, tehetségtelen tinik rövid időn belül tehetségesek lesznek több területen is. Az igazgatónő, Madame Duret (Uma Thurman - Ponyvaregény, Kill Bill 1-2, A szuper exnőm) két tanárral valamint a fiával neveli és oktatja a lányokat, miközben láthatóan titkolnak valamit a sötét múltú házzal kapcsolatban. Céljuk, hogy rejtetten forralt tervüket beteljesítsék. A színészi játékot a filmhez illőnek tartom mindenki részéről, Uma Thurman nagyszerűen hozza a szigorú igazgató szerepét, igazán sokoldaló színésznő, ezt már sokszor bizonyította és most is helyt állt. Gyakorlatilag mondhatjuk, hogy ő viszi el hátán a filmet ilyen szempontból. A többi karaktert megformáló színészek sem rosszak, de nem mondanám kiemelkedőknek, inkább átlagosnak. Nem pont ők fognak eszünkbe jutni, ha felidézzük magunkban ezt a filmet. A paranormálisba hajló történet sajnos kiszámítható, lassan bontakozik ki, már-már vontatottan. S bár a csattanó vagy a váratlan fordulat elmarad, Katherine édesapja elvesztéséből fakadó fájdalma végig érződik, ami könnycseppet csalhat az arra érzékenyek szemébe, feledtetve, hogy sajnos ez is csak egy megszokott klisékkel teli film. //Szabó László kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/04/28/8-meglepo-erdekesseg-szulinapos-uma-thurman-rol/

Értékelés

Színészi alakítás - 55%
Látványvilág - 80%
Hangulat - 80%
Történet - 60%
Izgalom - 60%
IMDB - 51%
Rotten Tomatoes - 50%

62%

User Rating: Be the first one !
62

Article Tags: · · · · · · · · · ·