A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

7698

Tim Robbins legjobb filmjei

Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész 1958. október 16-án született a kaliforniai, West Covina-ban, római katolikus család negyedik gyermekeként. Édesapja Gil Robbins – a tiszavirág életű The Highwaymen énekese -, édesanyja Mary Robbins színésznő. Tim Greenwich Village-ben nőtt fel. 12 évesen csatlakozott a Theatre for the New City avantgárd színtársulathoz, majd a Stuyvesant High Schoolban érettségizett. A kétszeres Golden Globe-díjas színész ma ünnepli születésének a 60. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttük 8 legjobb filmjét. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

8. A nagy ugrás (The Hudsucker Proxy, 1994)

A Hudsucker Ipari Tröszt elnöke leveti magát a 44. emeletről. Az igazgatótanács – bizonyos üzleti megfontolásból – a kissé lüke kézbesítőfiút teszi meg utódjául. A ravasz üzletemberek arra számítanak, hogy a balfácán fiú rettenetes baklövései elriasztják majd a mohó befektetőket. Rosszul gondolják, a cég élete gyökeres fordulatot vesz…

A nagy ugrás (The Hudsucker Proxy, 1994)

Tudtad, hogy…?

Joel Silver Tom Cruise-t akarta Norville Barnes szerepére, de a filmet rendező Coen testvérek (Joel Coen, Ethan Coen) ragaszkodtak Tim Robbinshoz. Valószínűleg nem bánták meg döntésüket.

7. Bob Roberts (1992)

Bob Roberts (Tim Robbins) folk-énekes az amerikai szenátusi tagságért versenyez, nagy szenzációt keltve Pennsylvánia-ban tett választási körútján. A kilencvenes évek stílusában zajló politikai kampány igen kemény és sárdobáló: személyeskedő sértegetések, alkoholizmussal, szexuális hűtlenséggel való vádaskodások jellemzik. A fiatal, 35 éves Bob és csapata keményen küzd a sikerért, s kezdetben kedvezően is alakulnak a dolgok…

Bob Roberts (1992)

Tudtad, hogy…?

A Bob Roberts című film Tim Robbins filmrendezői debütálása. Az összes dalt, ami elhangzik a produkcióban Tim Robbins és testvére, David Robbins írta, előbbi pedig nemcsak énekelt a filmben, hanem harmonikán is játszott. Mindezek mellett “a legjobb vígjáték vagy musical színész” kategóriában még Golden Globe-ra is jelölték szülinapos színészünket.

6. Rövidre vágva (Short Cuts, 1993)

A Los Angeles-i kertváros tíz egymás mellett élő emberpárjának mindennapos történetét látjuk: elfojtott indulatok, szerelem nélküli együttlét, méltatlan munkák, gyötrő féltékenység, kicsinyes bosszú, szeretethiánnyal teli hétköznapok, az együttélés közönyös sivársága, ál-intellektuális játékok, gyilkosság – heroikus témák kifordítva, vitriolban hemperegve, rövidre vágva.

Rövidre vágva (Short Cuts, 1993)

Tudtad, hogy…?

A filmet 10 hét alatt forgatták, körülbelül minden történetre egy hét jutott.


Article Tags: · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download