FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a 90-es évekből

10 film a 90-es évekből, amiket sosem fogunk megunni

17661

A legjobb filmek a 90-es évekből

Összegyűjtöttünk néhány olyan alkotást a 90-es évekből, amikért a mai napig odavagyunk és még mindig szívesen nézzük őket. Nektek melyik a kedvencetek?

10. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sir William Wallace a skót tröténelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Tudtad, hogy…?

… Mel Gibson annyira meg akarta csinálni ezt a filmet, hogy lecsúszott James Bond szerepéről az “Aranyszem”-ben?

9. Sötét zsaruk (Men in Black, 1997)

Jay (Will Smith ) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynökök, de nem a CIA-nak vagy az FBI-nak dolgoznak, hanem egy olyan szupertitkos szervezetnek, amelynek az a feladata, hogy a földönkívüliek jelenlétét kísérjék figyelemmel bolygónkon. Jay és Kay galaxis szerte hírhedt bűnüldözők, de vannak, akik így is szembe szállnak velük. Egy intergalaktikus terrorista a Földön tervez megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk azt teszik, amihez a legjobban értenek, harcba szállnak a gonosztevőkkel.

Will Smith és Tommy Lee Jones - MIB - Sötét zsaruk 2. (2002)

Tudtad, hogy…?

… Quentin Tarantino-nak is felajánlották a film rendezését, de visszautasította a lehetőséget?

8. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának közsönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Good Will Hunting (1997)

Tudtad, hogy…?

… a forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck 5 évig írták, amiért végül ki is érdemelték az Oscar-díjat?

7. Reszkessetek, betörők! (Home Alone, 1990)

Az igazi bajkeverő Kevin (Macaulay Culkin) egy kissé szétszórt családban él: a hamisítatlan, párizsi vakációra készülők szülők ugyanis otthon felejtik fiukat, amire már csak utazás közepén döbbennek rá. A talpraesett Kevin természetesen nem esik kétségbe, és élvezettel veti bele magát a tökéletes szabadságba, amit az egyedül birtokolt hatalmas ház nyújt. Ám a kellemes ünnepet két ügyefogyott rabló zavarja meg, akik gondosan kinézték maguknak az üresen álló házat karácsonyi ajándéknak – csak nem számoltak azzal, hogy Kevin felveszi a kesztyűt.

Reszkessetek, betörők! - 15 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál

Tudtad, hogy…?

… Joe Pesci szándékosan kerülte a forgatáson Macaulay Culkint, mert azt akarta, hogy fiú azt higgye, hogy ő valóban gonosz?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·